


Makua kirsikasta
Kastike kalkkunalle – maukas kirsikkainen kastike valmistuu 10 minuutissa
10 min
Helppo kastike kalkkunalle valmistetaan kanaliemestä ja maustetaan kirsikkahillolla. Lämmin lisukekastike on hetkessä valmis.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kastike kalkkunalle
3 dl
vettä
1
kana-annosfondi tai liemikuutio
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
kirsikkahilloa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 tl
sitruunanmehua
Kastike kalkkunalle – ohje:
- Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemivalmiste ja sekoita, kunnes se liukenee veteen.
- Sekoita vehnäjauhot kermaan ja valuta seos kattilaan samalla sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike sakenee.
- Lisää kirsikkahillo ja mausteet ja kuumenna vielä. Tarjoa kalkkunan kastike lämpimänä.
Vinkki!
- Voit käyttää myös mustaherukka- tai punaherukkahilloa kirsikkahillon sijaan.
- Kastike sopii hyvin esimerkiksi joulukalkkunarullan kanssa tarjottavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat