Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Makua kirsikasta

Kastike kalkkunalle – maukas kirsikkainen kastike valmistuu 10 minuutissa

10 min

Helppo kastike kalkkunalle valmistetaan kanaliemestä ja maustetaan kirsikkahillolla. Lämmin lisukekastike on hetkessä valmis.

16.12.2025
Reseptin ainekset
4–6 annosta
Kastike kalkkunalle
3 dl
vettä
1
kana-annosfondi tai liemikuutio
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
1 dl
kirsikkahilloa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 tl
sitruunanmehua

Kastike kalkkunalle – ohje:

  1. Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemivalmiste ja sekoita, kunnes se liukenee veteen.
  2. Sekoita vehnäjauhot kermaan ja valuta seos kattilaan samalla sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia, kunnes kastike sakenee.
  3. Lisää kirsikkahillo ja mausteet ja kuumenna vielä. Tarjoa kalkkunan kastike lämpimänä.

Vinkki!

  • Voit käyttää myös mustaherukka- tai punaherukkahilloa kirsikkahillon sijaan.
  • Kastike sopii hyvin esimerkiksi joulukalkkunarullan kanssa tarjottavaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt