Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Tuhdisti täytetty

Joulukalkkunarulla – mehevä juhlaruoka lainaa makuja Italiasta

2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min

Näyttävä joulukalkkunarulla pyöräytetään kokonaisesta kalkkunanfileestä. Täytettä mehevöittävät ja maustavat prosciutto-kinkku­, salvia, pinaatti, pinjan­siemenet ja kuivatut kirsikat.

16.12.2025
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 (1 kg)
kokonainen kalkkunanfilee
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Täyte
1 rku
salviaa
1 ps (65 g)
babypinaattia
50 g
pinjansiemeniä
1 ps (100 g)
kuivattuja makeita kirsikoita (Pirkka)
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
1 pkt (70 g)
prosciutto- tai parmankinkkua

Joulukalkkunarulla – ohje:

  1. Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa siitä mahdolliset kalvot pois.
  2. Laita filee leikkuulaudalle ja leikkaa sen pitkältä sivulta terävällä veitsellä syvä viilto niin, että sen saa avattua kuin kirjan. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Hienonna salvia ja pinaatit veitsellä rouheaksi seokseksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa kirsikat pienemmiksi paloiksi. Sekoita salvia, pinaatti, pinjansiemenet ja kirsikat sekä oliiviöljy, sitruunanmehu ja suola keskenään.
  4. Levitä ensin kinkkuviipaleet fileen päälle ja sitten yrtti-hedelmäseos. Kääri filee pitkittäin tiiviiksi rullaksi ja sido paistinarulla kiinni niin, että täytteet pysyvät rullan sisällä.
  5. Nosta filee uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, kunnes mittari näyttää 67–69 astetta.
  6. Kääri rulla folioon ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Poista paistinaru ja viipaloi liha.

Vinkki!

Tarjoa lisukkeena kirsikkahillolla maustettua kastiketta kalkkunalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt