


Tuhdisti täytetty
Joulukalkkunarulla – mehevä juhlaruoka lainaa makuja Italiasta
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Näyttävä joulukalkkunarulla pyöräytetään kokonaisesta kalkkunanfileestä. Täytettä mehevöittävät ja maustavat prosciutto-kinkku, salvia, pinaatti, pinjansiemenet ja kuivatut kirsikat.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 (1 kg)
kokonainen kalkkunanfilee
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Täyte
1 rku
salviaa
1 ps (65 g)
babypinaattia
50 g
pinjansiemeniä
1 ps (100 g)
kuivattuja makeita kirsikoita (Pirkka)
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
¼ tl
suolaa
1 pkt (70 g)
prosciutto- tai parmankinkkua
Joulukalkkunarulla – ohje:
- Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Leikkaa siitä mahdolliset kalvot pois.
- Laita filee leikkuulaudalle ja leikkaa sen pitkältä sivulta terävällä veitsellä syvä viilto niin, että sen saa avattua kuin kirjan. Avaa filee levyksi ja nuiji kevyesti tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Hienonna salvia ja pinaatit veitsellä rouheaksi seokseksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Leikkaa kirsikat pienemmiksi paloiksi. Sekoita salvia, pinaatti, pinjansiemenet ja kirsikat sekä oliiviöljy, sitruunanmehu ja suola keskenään.
- Levitä ensin kinkkuviipaleet fileen päälle ja sitten yrtti-hedelmäseos. Kääri filee pitkittäin tiiviiksi rullaksi ja sido paistinarulla kiinni niin, että täytteet pysyvät rullan sisällä.
- Nosta filee uunivuokaan ja työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa 1–1,5 tuntia, kunnes mittari näyttää 67–69 astetta.
- Kääri rulla folioon ja anna vetäytyä vähintään puoli tuntia. Poista paistinaru ja viipaloi liha.
Vinkki!
Tarjoa lisukkeena kirsikkahillolla maustettua kastiketta kalkkunalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat