Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Silkkisen sileää

Kastanjakeitto – kokeile helppoa ja hienostunutta ranskalaista klassikkoa

35 min

Purkkiin säilötyistä kastanjoista, sipulista ja salviasta valmistuu helppo, mutta elegantti sosekeitto. Keitto sopii hienosti vaikka ranskalaisen illallisen alkuruoaksi.

Reseptin ainekset
4 annosta
1 prk (439/283 g)
kokonaisia kastanjoita vedessä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
¼ rku
salviaa
2 rkl
oliiviöljyä
9 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
ranskankermaa

Kastanjakeitto – ohje:

  1. Valuta kastajat siivilässä. Ota 10 kastanjaa erikseen ja viipaloi ne koristelua varten.
  2. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Suikaloi 7 salvianlehteä.
  3. Kuullota sipulit öljyssä (1 rkl) kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja salvia, jatka kuullottamista vielä minuutin verran.
  4. Lisää vesi, kasvisfondi ja kastanjat. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kuumenna poreilevaksi ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen.
  6. Paahda sillä välin erikseen ottamasi kastanjat öljyssä (1 rkl) paistinpannulla rapeiksi.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja lämmitä keitto varovasti.
  8. Jaa keitto lautasille. Viimeistele rapeilla kastanjoilla sekä salvianlehdillä. Tarjoa leivän kanssa.

Vinkki!

Lisää halutessasi ranskankermasta nokareita keiton pinnalle

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt