


Silkkisen sileää
Kastanjakeitto – kokeile helppoa ja hienostunutta ranskalaista klassikkoa
35 min
Purkkiin säilötyistä kastanjoista, sipulista ja salviasta valmistuu helppo, mutta elegantti sosekeitto. Keitto sopii hienosti vaikka ranskalaisen illallisen alkuruoaksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 prk (439/283 g)
kokonaisia kastanjoita vedessä
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
¼ rku
salviaa
2 rkl
oliiviöljyä
9 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
ranskankermaa
Kastanjakeitto – ohje:
- Valuta kastajat siivilässä. Ota 10 kastanjaa erikseen ja viipaloi ne koristelua varten.
- Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynsi. Suikaloi 7 salvianlehteä.
- Kuullota sipulit öljyssä (1 rkl) kattilassa noin 5 minuuttia. Lisää valkosipuli ja salvia, jatka kuullottamista vielä minuutin verran.
- Lisää vesi, kasvisfondi ja kastanjat. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna poreilevaksi ja keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen.
- Paahda sillä välin erikseen ottamasi kastanjat öljyssä (1 rkl) paistinpannulla rapeiksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää ranskankerma ja lämmitä keitto varovasti.
- Jaa keitto lautasille. Viimeistele rapeilla kastanjoilla sekä salvianlehdillä. Tarjoa leivän kanssa.
Vinkki!
Lisää halutessasi ranskankermasta nokareita keiton pinnalle
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat