Maku

Karviaiskukko – viettelevä yhdistelmä rapeaa kauraa ja hapokkaita marjoja!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Karviaiskukko on tutun mustikkakukon herkullinen serkku. Vaihda perinteinen ruis kauraan ja piilota taikinakuoren alle herkullinen marjatäyte. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
MU
3.7
0
Julkaistu: 29.7.2021


Ainekset (6 annosta)

Karviaiskukko

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 dltäysjyväkaurajauhoja
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • ½ tlleivinjauhetta

Täyte

  • 2-3 dlpunaisia karviaisia
  • ¼ dlsokeria
  • 2 tlperunajauhoja
Tulosta

Karviaiskukko valmistetaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele 2/3 taikinasta uunivuoan (20 cm x 20 cm) pohjalle ja reunoille. Jätä loppu taikina kantta varten.
  2. Sekoita karviaiset, sokeri ja perunajauhot kulhossa keskenään. Kaada marjaseos taikinan päälle vuokaan. Taputtele lopusta taikinasta vuoalle kansi.
  3. Paista karviaiskukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentoi »