Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karviaiskukko – viettelevä yhdistelmä rapeaa kauraa ja hapokkaita marjoja!

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Karviaiskukko on tutun mustikkakukon herkullinen serkku. Vaihda perinteinen ruis kauraan ja piilota taikinakuoren alle herkullinen marjatäyte. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

29.7.2021
Reseptin ainekset
6 annosta
Karviaiskukko
125 g
voita
1 dl
sokeria
2 dl
täysjyväkaurajauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
2-3 dl
punaisia karviaisia
¼ dl
sokeria
2 tl
perunajauhoja

Karviaiskukko valmistetaan näin:

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele 2/3 taikinasta uunivuoan (20 cm x 20 cm) pohjalle ja reunoille. Jätä loppu taikina kantta varten.
  2. Sekoita karviaiset, sokeri ja perunajauhot kulhossa keskenään. Kaada marjaseos taikinan päälle vuokaan. Taputtele lopusta taikinasta vuoalle kansi.
  3. Paista karviaiskukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt