


Karviaiskukko – viettelevä yhdistelmä rapeaa kauraa ja hapokkaita marjoja!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Karviaiskukko on tutun mustikkakukon herkullinen serkku. Vaihda perinteinen ruis kauraan ja piilota taikinakuoren alle herkullinen marjatäyte. Tarjoa jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Karviaiskukko
125 g
voita
1 dl
sokeria
2 dl
täysjyväkaurajauhoja
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
½ tl
leivinjauhetta
Täyte
2-3 dl
punaisia karviaisia
¼ dl
sokeria
2 tl
perunajauhoja
Karviaiskukko valmistetaan näin:
- Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään. Sekoita joukkoon kuivat aineet. Painele 2/3 taikinasta uunivuoan (20 cm x 20 cm) pohjalle ja reunoille. Jätä loppu taikina kantta varten.
- Sekoita karviaiset, sokeri ja perunajauhot kulhossa keskenään. Kaada marjaseos taikinan päälle vuokaan. Taputtele lopusta taikinasta vuoalle kansi.
- Paista karviaiskukkoa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat