Maku

Karviais-marenkikakku

1 h 50 min
4.4
3

Karviais-marenkikakku

Tämän suussa sulavan marenkikakun salaisuutena on raikas karviaiscurd, jossa karviaisten siemenet eivät häiritse herkuttelua.
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 3 kplvalkuaista
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 1 tlomenaviinietikkaa
  • 30 gmuroja (2 dl riisimuroja)

Karviaiscurd

  • 500 gkarviaisia
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlvettä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 3 rklmaissitärkkelystä
  • 3 kplkeltuaista
  • 1 rklvoita

Pinnalle

  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 5 dlkarviaisia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten. Lisää etikka ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Sekoita joukkoon riisimurot.

Levitä marenkitaikina voidellulle leivinpaperille kahdeksi pyöreäksi levyksi (halkaisija noin 20 cm).

Paista marenkeja 125-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 1 tunti. Anna jäähtyä hyvin, ennen kuin irrotat levyt paperista.

Mittaa karviaiset, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia, kunnes marjat ovat hajonneet. Siivilöi liemi toiseen astiaan ja painele marjoja siivilää vasten, jotta saat niistä kaiken mehun talteen. Kaada takaisin kattilaan.

Vatkaa kerma, maissitärkkelys ja keltuaiset suurukseksi. Kaada suurus ohuena nauhana karviaismehuun koko ajan vatkaten. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Nosta liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

Nosta marenkilevy tarjoiluvadille, levitä päälle puolet karviaistäytteestä ja puolet kermavaahdosta. Nosta päälle toinen levy ja levitä päälle loput täytteet. Koristele karviaisilla ja pienillä karviaispensaan lehdillä.

* Leivotko gluteenittomasti? Jätä riisimurot marenkitaikinasta pois, sillä ne sisältävät ohramallasuutetta.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä