Maku

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle

1 h 40 min
KA
3.43
1

Kartanon mausteinen lanttulaatikko on ihana, perinteinen joululaatikko, josta löytyy hieman enemmän jouluista makua kuin täysin tavallisesta lanttulaatikosta. Kurkkaa resepti!
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (8 annosta)

Kartanon mausteinen lanttulaatikko

  • 700 glanttua
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 dlsiirappia

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kartanon mausteinen lanttulaatikko valmistuu näin:

  1. Kuori lantut, paloittele ne ja keitä kypsiksi. Kaada keitin vois pois ja survo lantut soseeksi käsivatkaajalla tai yleiskoneessa.
  2. Lisää lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, muna, mausteet ja siirappi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa lanttujen keitinliemellä. Tarkista maku.
  3. Voitele matala uuninkestävä vuoka. Lusikoi massa vuokaan. Ripottele pintaan voinokareita ja korppujauhoa ja koristele lanttulaatikon pinta lusikan kärjellä.
  4. Paista lanttulaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.

Vinkki!

Katso myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

MITÄ PIDIT?
3.43