Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
1 h 40 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h 30 minKartanon mausteinen lanttulaatikko on ihana, perinteinen joululaatikko, josta löytyy hieman enemmän jouluista makua kuin täysin tavallisesta lanttulaatikosta. Kurkkaa resepti!
KA
3.3
Kuvat
Julkaistu 5.11.2010

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
Reseptin ainekset (8 annosta)
Kartanon mausteinen lanttulaatikko
- 700 glanttua
- 1 dlruokakermaa
- 1/2 dlkorppujauhoja
- 1 kplmunaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlvalkopippuria
- 1/2 tlkardemummaa
- 1/2 tlkanelia
- 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
- 1/2 dlsiirappia
Pinnalle
- 2 rklvoita
- 2 rklkorppujauhoja
Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ohje:
- Kuori lantut, paloittele ne ja keitä kypsiksi. Kaada keitin vois pois ja survo lantut soseeksi käsivatkaajalla tai yleiskoneessa.
- Lisää lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, muna, mausteet ja siirappi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa lanttujen keitinliemellä. Tarkista maku.
- Voitele matala uuninkestävä vuoka. Lusikoi massa vuokaan. Ripottele pintaan voinokareita ja korppujauhoa ja koristele lanttulaatikon pinta lusikan kärjellä.
- Paista lanttulaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.
Vinkki!
Katso myös perinteisen lanttulaatikon resepti!

Maidoton lanttulaatikko – pehmeä ja sopivasti siirappinen lisäke joulupöytään
Maku

Paras lanttulaatikko – herkullinen maku syntyy hitaasti haudutellen
Kotivinkki

Gluteeniton lanttulaatikko soseesta – valmista perinnelaatikko hieman helpommin ja ilman korppujauhoja
Maku

Lanttulaatikko tekee joulun – ota talteen klassikkoresepti, jolla onnistut varmasti
Maku

Maailman paras lanttulaatikko maistuu aivan kuin mummun tekemältä – kurkkaa tarkoin varjeltu resepti!
Kotivinkki

Perinteinen lanttulaatikko – jouluruokien rakastettu suosikki
Maku

Imelletty perunalaatikko
Maku

Imelletty rosmariini-perunalaatikko – joulupöydän yrttinen tulokas
Kotivinkki