


Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle
1 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 30 min
Kartanon mausteinen lanttulaatikko on ihana, perinteinen joululaatikko, josta löytyy hieman enemmän jouluista makua kuin täysin tavallisesta lanttulaatikosta. Kurkkaa resepti!
Reseptin ainekset
8 annosta
Kartanon mausteinen lanttulaatikko
700 g
lanttua
1 dl
ruokakermaa
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2 dl
siirappia
Pinnalle
2 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja
Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ohje:
- Kuori lantut, paloittele ne ja keitä kypsiksi. Kaada keitin vois pois ja survo lantut soseeksi käsivatkaajalla tai yleiskoneessa.
- Lisää lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, muna, mausteet ja siirappi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa lanttujen keitinliemellä. Tarkista maku.
- Voitele matala uuninkestävä vuoka. Lusikoi massa vuokaan. Ripottele pintaan voinokareita ja korppujauhoa ja koristele lanttulaatikon pinta lusikan kärjellä.
- Paista lanttulaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.
Vinkki!
Katso myös perinteisen lanttulaatikon ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat