Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ripaus kardemummaa ja hyppysellinen kanelia vievät reseptin aivan uudelle tasolle

1 h 40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 30 min

Kartanon mausteinen lanttulaatikko on ihana, perinteinen joululaatikko, josta löytyy hieman enemmän jouluista makua kuin täysin tavallisesta lanttulaatikosta. Kurkkaa resepti!

5.11.2010
Reseptin ainekset
8 annosta
Kartanon mausteinen lanttulaatikko
700 g
lanttua
1 dl
ruokakermaa
1/2 dl
korppujauhoja
1 kpl
munaa
1 tl
suolaa
1/2 tl
valkopippuria
1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
kanelia
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
1/2 dl
siirappia
Pinnalle
2 rkl
voita
2 rkl
korppujauhoja

Kartanon mausteinen lanttulaatikko – ohje:

  1. Kuori lantut, paloittele ne ja keitä kypsiksi. Kaada keitin vois pois ja survo lantut soseeksi käsivatkaajalla tai yleiskoneessa.
  2. Lisää lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, muna, mausteet ja siirappi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa lanttujen keitinliemellä. Tarkista maku.
  3. Voitele matala uuninkestävä vuoka. Lusikoi massa vuokaan. Ripottele pintaan voinokareita ja korppujauhoa ja koristele lanttulaatikon pinta lusikan kärjellä.
  4. Paista lanttulaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.

Vinkki!

Katso myös perinteisen lanttulaatikon ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt