Kartanon mausteinen lanttulaatikko

1 h 40 min
3.6
1

Kartanon mausteinen lanttulaatikko

KA
1
3.6
Kartanon mausteinen lanttulaatikko on ihana, perinteinen joululaatikko. Suosittelemme!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 700 glanttua
  • 1 dlruokakermaa
  • 1/2 dlkorppujauhoja
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 1/2 dlsiirappia

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Herkullinen lanttulaatikko joulupöytään valmistuu näin:

Kuori lantut, paloittele ne ja keitä kypsiksi. Kaada keitin vois pois ja survo lantut soseeksi käsivatkaajalla tai yleiskoneessa.

Lisää lanttusoseeseen kerma, korppujauhot, muna, mausteet ja siirappi. Voit ohentaa massaa tarvittaessa lanttujen keitinliemellä. Tarkista maku.

Voitele matala uuninkestävä vuoka. Lusikoi massa vuokaan. Ripottele pintaan voinokareita ja korppujauhoa ja koristele lanttulaatikon pinta lusikan kärjellä.

Paista lanttulaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.

Tarjoa lanttulaatikko jouluruokien lisäkkeenä.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä