


Helppo uuniruoka
Karpalokana hautuu mureaksi uunissa! Kirpeä karpalo on yllättävä, mutta toimiva makupari kanalle
1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min
Miltä kuulostaa broilerin, karpalon, appelsiinin ja lantun makuyhdistelmä? Se ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen, mutta kokeile ja ylläty. Lupaamme, että se toimii!
Reseptin ainekset
3 annosta
3 kpl (noin 1,1 kg)
maustamattomia broilerin koipireisiä
1 rkl
voita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 dl
karpaloita
2 dl
kanalientä (tai 2 dl vettä ja ½ kanaliemikuutio)
¼ rku
timjamia hienonnettuna
2 rkl
hunajaa
1
luomuappelsiini
Ristikkolantut
2 (700 g)
pientä lanttua
50 g
voita
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
50 g
parmesaanijuustoa
Karpalokana ja ristikkolantut – ohje:
- Ruskista broilerin koivet voissa uuninkestävällä pannulla tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle odottamaan.
- Kuori sipuli sekä valkosipulit ja leikkaa ne paloiksi. Pane sipulit pannulle ja paista hetki. Lisää karpalot (säästä hieman pinnalle), liemi, timjami ja hunaja. Anna hautua muutama minuutti.
- Pane broilerit takaisin pannulle kastikkeen sekaan. Pese, halkaise ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet pannulle. Ripottele pinnalle loput karpalot.
- Kuori lantut ja leikkaa ne noin 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Tee pintaan molemmin puolin ristikkoviillot. Hiero lanttuihin voita. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Laita lantut omaan uunivuokaan. Raasta päälle parmesaania.
- Paista broilereita sekä lanttuja 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia. Tarkista kypsyys.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat