Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Helppo uuniruoka

Karpalokana hautuu mureaksi uunissa! Kirpeä karpalo on yllättävä, mutta toimiva makupari kanalle

1 h 5 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 50 min

Miltä kuulostaa broilerin, karpalon, appelsiinin ja lantun makuyhdistelmä? Se ei tule ehkä ensimmäisenä mieleen, mutta kokeile ja ylläty. Lupaamme, että se toimii!

7.11.2024
Reseptin ainekset
3 annosta
3 kpl (noin 1,1 kg)
maustamattomia broilerin koipireisiä
1 rkl
voita
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3 dl
karpaloita
2 dl
kanalientä (tai 2 dl vettä ja ½ kanaliemikuutio)
¼ rku
timjamia hienonnettuna
2 rkl
hunajaa
1
luomuappelsiini
Ristikkolantut
2 (700 g)
pientä lanttua
50 g
voita
½ tl
suolaa
¼ tl
muskottipähkinää
50 g
parmesaanijuustoa

Karpalokana ja ristikkolantut – ohje:

  1. Ruskista broilerin koivet voissa uuninkestävällä pannulla tai padassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle odottamaan.
  2. Kuori sipuli sekä valkosipulit ja leikkaa ne paloiksi. Pane sipulit pannulle ja paista hetki. Lisää karpalot (säästä hieman pinnalle), liemi, timjami ja hunaja. Anna hautua muutama minuutti.
  3. Pane broilerit takaisin pannulle kastikkeen sekaan. Pese, halkaise ja viipaloi appelsiini. Laita viipaleet pannulle. Ripottele pinnalle loput karpalot.
  4. Kuori lantut ja leikkaa ne noin 2 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Tee pintaan molemmin puolin ristikkoviillot. Hiero lanttuihin voita. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Laita lantut omaan uunivuokaan. Raasta päälle parmesaania.
  5. Paista broilereita sekä lanttuja 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia. Tarkista kypsyys.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt