


Jauheliha-kaalipata
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Jauheliha-kaalipata on valmista reilussa puolessa tunnissa eli se on mainio myös arkiruokana. Kuivatut karpalot viimeistelevät maun!
Reseptin ainekset
4 annosta
Jauheliha-kaalipata
400 g
sika-nautajauhelihaa
3
porkkanaa
1 kg
valkokaalia
2 rkl
rypsiöljyä
1 ½ tl
meiramia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
2 rkl
siirappia
1 dl
kuivattuja karpaloita
2 dl
ruokakermaa
½ dl
tuoretta meiramia (hienonnettuna)
Jauheliha-kaalipata – ohje:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuori ja pilko porkkanat. Suikaloi kaali veitsellä tai monitoimikoneessa leikkuuterällä.
- Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää porkkanat ja kaali. Kuullota hetki, kunnes kaali pehmenee. Mausta ja lisää siirappi sekä karpalot. Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Lisää kerma. Hauduta pataa 5 minuuttia. Mausta jauheliha-kaalipata tuoreella meiramilla tai timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat