Maku

Karpaloinen kaali-jauhelihapata

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
GL
MU
3.8
0


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gsika-nautajauhelihaa
  • 3 kplporkkanaa
  • 1000 gvalkokaalia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 1/2 tlmeiramia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 rklsiirappia
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 2 dlruokakermaa
  • 1/2 dltuoretta meiramia (hienonnettuna)
Tulosta

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuori ja pilko porkkanat. Suikaloi kaali veitsellä tai monitoimikoneessa leikkuuterällä.

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Lisää porkkanat ja kaali. Kuullota hetki, kunnes kaali pehmenee. Mausta ja lisää siirappi sekä karpalot. Hauduta keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia.

Lisää kerma. Hauduta karpaloista kaali-jauhelihapataa 5 minuuttia. Mausta kaali-jauhelihapataa tuoreella meiramilla tai timjamilla.

MITÄ PIDIT?
3.8
Kommentoi »