Maku

Karpalo-toffeekuppikakut

45 min
4.2
2

Karpalo-toffeekuppikakut

Teksti Elina Jyväs
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 kpl)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 1/2 dlsuklaamakeisia (Dumleja paloiteltuna)
  • 1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuna)

Kuorrutus

  • 200 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 dltomusokeria

Koristeluun

  • 1 dlsuklaamakeisia (Dumle-karkkeja paloiteltuna)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.

Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä.

Paista muffinit 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit karpalo-toffeemuffinit ritilällä.

Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele karpalo-toffeekuppikakut karkkipaloilla.

  • Säilytä kuorrutus viileässä. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät mehevinä huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa. Jos et tarvitse kerralla kaikkia kuppikakkuja, kuorruta niitä vasta menekin mukaan.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä