Dumle-kuppikakut – ihanan överissä herkussa yhdistyvät toffeekaramelliklassikko ja kuivatut karpalot
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minDumle-kuppikakut vievät kielen mennessään! Tuhdissa Amerikan-herkussa on jogurttia ja karpaloita taikinassa ja tuorejuustoa ja ranskankermaa kuorrutuksessa. Överiherkun kruunaavat makeat toffeekaramellit.
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2013

Dumle-kuppikakut – ihanan överissä herkussa yhdistyvät toffeekaramelliklassikko ja kuivatut karpalot
Reseptin ainekset (15 kpl)
Dumle-kuppikakku
- 150 gvoita
- 1½ dlsokeria
- 3 munaa
- 1 dlturkkilaista jogurttia
- 3 1/2 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
- 1½ dlsuklaamakeisia (Dumleja paloiteltuna)
- 1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuna)
Kuorrutus
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
- 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
- 2 dltomusokeria
Koristelu
- 1 dlsuklaamakeisia (Dumle-karkkeja paloiteltuna)
Dumle-kuppikakku leivotaan helposti näin:
- Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.
- Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
- Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä.
- Paista muffinit 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit karpalo-toffeemuffinit ritilällä.
- Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele Dumle-kuppikakut karkkipaloilla.
Vinkki!
Säilytä kuorrutus viileässä. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät mehevinä huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa. Jos et tarvitse kerralla kaikkia kuppikakkuja, kuorruta niitä vasta menekin mukaan.