Maku

Dumle-kuppikakut – ihanan överissä herkussa yhdistyvät toffeekaramelliklassikko ja kuivatut karpalot

45 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
25 min
Dumle-kuppikakut vievät kielen mennessään! Tuhdissa Amerikan-herkussa on jogurttia ja karpaloita taikinassa ja tuorejuustoa ja ranskankermaa kuorrutuksessa. Överiherkun kruunaavat makeat toffeekaramellit.
4
2
Julkaistu: 23.10.2013


Ainekset (15 kpl)

Dumle-kuppikakku

  • 150 gvoita
  • 1½ dlsokeria
  • 3 munaa
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1½ dlsuklaamakeisia (Dumleja paloiteltuna)
  • 1 dlkuivattuja karpaloita (silputtuna)

Kuorrutus

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 2 dltomusokeria

Koristelu

  • 1 dlsuklaamakeisia (Dumle-karkkeja paloiteltuna)
Tulosta

Dumle-kuppikakku leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kulhossa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää jogurtti.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli. Kääntele kuivat aineet taikinaan Dumle-palojen ja karpaloiden kanssa. Älä vaivaa, jotta taikinaan ei muodostu sitkoa.
  3. Jaa taikina muffinipellin voideltuihin syvennyksiin tai paperivuokiin. Siisteimmän lopputuloksen saat, kun asetat muffinivuoat muffinipellille. Näin muffineista tulee muhkeita ja ryhdikkäitä.
  4. Paista muffinit 175-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin värin. Jäähdytä valmiit karpalo-toffeemuffinit ritilällä.
  5. Yhdistä kuorrutusta varten tuorejuusto, ranskankerma ja tomusokeri. Levitä tai pursota seos kuppikakuille. Koristele Dumle-kuppikakut karkkipaloilla.

Vinkki!

Säilytä kuorrutus viileässä. Kuorruttamattomat kuppikakut säilyvät mehevinä huoneenlämmössä, tiiviissä rasiassa. Jos et tarvitse kerralla kaikkia kuppikakkuja, kuorruta niitä vasta menekin mukaan.

2 kommenttia