


Suut makiaksi! Karkkipäivän fudge on nopea valmistaa
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Unohda paistolämpömittari ja pitkät keittelyt ja valmista pikafudge kondensoidusta maidosta ja suklaasta. Kahden kerroksen fudge näyttää paloiksi leikattuna söpöiltä minileivoksilta.
Reseptin ainekset
12 annosta
Suklaa-salmiakkifudge
400 g
tummaa suklaata (esim. Panda)
½ prk (1½ dl)
kondensoitua maitoa
1 dl
salmiakkijauhetta
Valkosuklaafudge
400 g
valkosuklaata (esim. Panda)
½ prk (1½ dl)
kondensoitua maitoa
Lisäksi
250 g
All Sorts -karkkeja
Karkkipäivän fudge – ohje:
- Öljyä vuoka (noin 18 × 25 cm) kevyesti ja vuoraa leivinpaperilla. Paperi tarttuu vuoan pintaan paremmin, kun välissä on hieman öljyä.
- Valmista suklaa-salmiakkifudge. Rouhi suklaa kattilaan ja lisää kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Vältä liiallista sekoittamista. Lisää salmiakkijauhe. Seoksen kuuluu olla paksua, jotta karkit eivät uppoa fudgen pohjalle.
- Lusikoi ja painele salmiakkiseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Asettele päälle puolet karkeista.
- Valmista valkosuklaafudge. Rouhi suklaa kattilaan ja lisää kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Vältä liiallista sekoittamista.
- Lusikoi valkosuklaafudge karkkien päälle ja painele pinta tasaiseksi. Lisää loput karkeista.
- Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia peitettynä, mieluiten yön yli.
- Paloittele fudge annospaloiksi terävällä veitsellä.
Vinkki!
Säilytä fudge ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Fudge säilyy hyvänä pari viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat