Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suut makiaksi! Karkkipäivän fudge on nopea valmistaa

3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min

Unohda paistolämpömittari ja pitkät keittelyt ja valmista pikafudge kondensoidusta maidosta ja suklaasta. Kahden kerroksen fudge näyttää paloiksi leikattuna söpöiltä minileivoksilta.

3.11.2023
Reseptin ainekset
12 annosta
Suklaa-salmiakkifudge
400 g
tummaa suklaata (esim. Panda)
½ prk (1½ dl)
kondensoitua maitoa
1 dl
salmiakkijauhetta
Valkosuklaafudge
400 g
valkosuklaata (esim. Panda)
½ prk (1½ dl)
kondensoitua maitoa
Lisäksi
250 g
All Sorts -karkkeja

Karkkipäivän fudge – ohje:

  1. Öljyä vuoka (noin 18 × 25 cm) kevyesti ja vuoraa leivinpaperilla. Paperi tarttuu vuoan pintaan paremmin, kun välissä on hieman öljyä.
  2. Valmista suklaa-salmiakkifudge. Rouhi suklaa kattilaan ja lisää kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Vältä liiallista sekoittamista. Lisää salmiakkijauhe. Seoksen kuuluu olla paksua, jotta karkit eivät uppoa fudgen pohjalle.
  3. Lusikoi ja painele salmiakkiseos vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Asettele päälle puolet karkeista.
  4. Valmista valkosuklaafudge. Rouhi suklaa kattilaan ja lisää kondensoitu maito. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Vältä liiallista sekoittamista.
  5. Lusikoi valkosuklaafudge karkkien päälle ja painele pinta tasaiseksi. Lisää loput karkeista.
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia peitettynä, mieluiten yön yli.
  7. Paloittele fudge annospaloiksi terävällä veitsellä.

Vinkki!

Säilytä fudge ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa. Fudge säilyy hyvänä pari viikkoa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt