Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karitsan dippikyljykset – hiero pintaan salainen ainesosa eli sipsien dippimauste

30 min

Sipseistä tuttu dippimauste ihastuttaa nyt rubina eli lihan pintaa hierottavana kuivamausteena. Hyödynnä valmis valkosipulidippimauste rapeaksi kuorrutettujen karitsan kyljyksien pintamausteena ja kastikkeessa.

26.3.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
karitsankyljyksiä tai -kareeta
1 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
2 ps (á 13 g)
valkosipulidippimaustetta (esim. Taffel)
noin 1½ dl
pankojauhoja
Lisäksi
1 prk (200 g)
ranskankermaa tai kermaviiliä
2 rkl
voita
2 rkl
rypsiöljyä

Karitsan dippikyljykset – ohje:

  1. Ota kyljykset huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Jos käytät kareeta, poista pinnalta kalvot ja leikkaa karee luiden välistä kyljyksiksi.
  2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Sekoita pankojauhot ja 1,5 pussia dippimaustetta lautasella.
  3. Sekoita loppu dippimauste (0,5 pussia) ranskankermaan tai kermaviiliin. Anna maustua jääkaapissa kyljysten paistamisen ajan.
  4. Painele kyljykset pankojauho-dippiseoksessa.
  5. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista kyljyksiä keskilämmöllä noin 3 minuuttia molemmin puolin.

Vinkki!

Voit myös ruskistaa kyljykset nopeasti kuumalla pannulla ja loppukypsentää ne vuoassa tai pellillä 150-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52–56 astetta. Peitä kyljykset kevyesti foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt