


Karitsaa dukkah-mausteseoksella
Pääsiäispöydän kruunuksi dukkah-mausteseoksella kuorrutettua karitsaa. Tarjoa paisti voissa paistettujen ruusukaalien ja minttuhyytelön kera
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kpl
karitsan luuton paisti (esim. Tammisen valmiiksi marinoitu verkkopaisti)
1 rkl
hunajaa
1 rkl
dijon sinappia
½ dl
kuorittuja manteleita
½ dl
kuorittuja pistaaseja
1 rkl
seesaminsiemeniä
1 tl
korianterinsiemeniä
1 tl
karkeaa merisuolaa
1 tl
sokeria
1 tl
jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
Paista paistille kaunis väri pintaan kuumalla pannulla voin ja öljyn kera.
Nosta paisti sivuun ja valele paistille hunajaa ja sinappia kauttaaltaan.
Pyöritä paisti Dukkah-mausteseoksessa.
Nosta paisti uuniin 130 asteeseen ja paista, kunnes sisälämpö on 56 astetta.
Anna vetäytä foliossa 10 min ennen leikkaamista.
Tarjoa voissa paistettujen ruusukaalien ja minttuhyytelön kera.
Dukkah:
Paahda mantelit, pistaasit, seesaminsiemenet ja korianterinsiemenet pannulla.
Nosta sitten mortteliin tai yleiskoneeseen, lisää suola, sokeri ja kumina.
Aja rouheeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat