


Karamellisoitu possunfilee herkutellaan joulupöydässä – jujuna on makeanmausteinen marinadi
9 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 9 h 0 min
Makeaa ja sopivan mausteista! Glaseeraa porsaanfilee kiinalaisittain maustetulla tahmealla char siu -marinadilla.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
noin 1 kg
porsaan ulkofileetä
Char siu -marinadi
½ dl
hoisinkastiketta
½ dl
soijakastiketta
½ dl
tomaattiketsuppia
½ dl
ruokosokeria
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
kiinalaista viismaustetta
Karamellisoitu possunfilee – ohje:
- Leikkaa fileestä tarvittaessa kalvot pois. Laita liha tukevaan isoon pakastuspussiin tai uunivuokaan.
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi lihan päälle ja kääntele niin, että marinadia on joka puolella. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele välillä.
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Aseta liha uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipannulle. Valele päälle marinadia.
- Työnnä sisälämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-astetta. Valele lihaa marinadilla paiston aikana.
- Peitä liha foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi.
Vinkki: viismausteen voi valmistaa myös itse
Viismaustetta saa aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneista ruokakaupoista, mutta voit valmista sitä myös itse. Paahda kuivalla pannulla 11/2 tl mustapippureita, 1 tl neilikoita, 11/2 tl fenkolinsiemeniä ja 3–4 tähtianista. Jauha hienoksi morttelissa ja lisää 2 tl jauhettua kanelia.
Char siu sopii erinomaisesti myös tofun marinadiksi. Katso karamellisoidun tofun ohje täältä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat