Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karamellisoitu possunfilee herkutellaan joulupöydässä – jujuna on makeanmausteinen marinadi

9 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 9 h 0 min

Makeaa ja sopivan mausteista! Glaseeraa porsaanfilee kiinalaisittain maustetulla tahmealla char siu -marinadilla.

18.12.2023
Reseptin ainekset
6–8 annosta
noin 1 kg
porsaan ulkofileetä
Char siu -marinadi
½ dl
hoisinkastiketta
½ dl
soijakastiketta
½ dl
tomaattiketsuppia
½ dl
ruokosokeria
2 rkl
vaahterasiirappia
2 rkl
riisiviinietikkaa
1 rkl
seesamiöljyä
1 tl
kiinalaista viismaustetta

Karamellisoitu possunfilee – ohje:

  1. Leikkaa fileestä tarvittaessa kalvot pois. Laita liha tukevaan isoon pakastuspussiin tai uunivuokaan.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kaada marinadi lihan päälle ja kääntele niin, että marinadia on joka puolella. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään yön yli. Kääntele välillä.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Aseta liha uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipannulle. Valele päälle marinadia.
  4. Työnnä sisälämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista 175-asteisessa uunissa 45–60 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 65-astetta. Valele lihaa marinadilla paiston aikana.
  5. Peitä liha foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia. Leikkaa liha viipaleiksi.

Vinkki: viismausteen voi valmistaa myös itse

Viismaustetta saa aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneista ruokakaupoista, mutta voit valmista sitä myös itse. Paahda kuivalla pannulla 11/2 tl mustapippureita, 1 tl neilikoita, 11/2 tl fenkolinsiemeniä ja 3–4 tähtianista. Jauha hienoksi morttelissa ja lisää 2 tl jauhettua kanelia.

Char siu sopii erinomaisesti myös tofun marinadiksi. Katso karamellisoidun tofun ohje täältä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt