


Karamellisoidut juurekset uunissa – suolaisenmakea lisuke kruunaa jokaisen juhla-aterian!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Uunissa valmistettavat karamellisoidut juurekset ovat täydellinen lisuke niin lihalle kuin kalalle, ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi joulupöytään. Kurkkaa resepti alta!
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
lanttua
3
porkkanaa
2
palsternakkaa
2
punajuurta
6
perunaa
6
valkosipulinkynttä
½ dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
vaaleaa siirappia
Viimeistelyyn
1 tl
merisuolahiutaleita tuoretta timjamia
Karamellisoidut juurekset uunissa valmistuvat näin:
- Kuori juurekset ja perunat, leikkaa ne reiluiksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Käsittele punajuuret erillään, etteivät ne värjää muita juureksia.
- Pyöräytä kasviksiin öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 225 asteessa 30 minuuttia. Ota pelti uunista ja valuta juuresten päälle siirappia. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat ruskistuneet. Viimeistele suolahiutaleilla ja timjamilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat