5(3)
Kantarellipikkelssi 15 minuutissa
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
15 min
Kantarellipikkelssi sopii lisukkeeksi erilaisiin ruokiin ja on herkullinen lisä myös leivän päällä.
2.6.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
noin 5 dl valmista pikkelssiä
5 dlpienehköjä kantarelleja
1porkkana
1punasipuli
Liemi
3 dlvettä
1 dlsokeria
½ tlsuolaa
5valkopippuria
5mustapippuria
5neilikkaa
1laakerinlehti
¾ dlväkiviinaetikkaa

Puhdista kantarellit. Kuori porkkana ja sipuli. Viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi ja lohko sipuli. Lado sienet ja kasvikset 1–2 puhtaaseen lasipurkkiin.

Mittaa kattilaan liemen aineet etikkaa lukuun ottamatta. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila liedeltä ja lisää etikka.

Kaada liemi purkkeihin kantarellien ja vihannesten päälle. Sulje, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Käytä kantarellipikkelssi parin viikon kuluessa lisukkeena ja leivän päällä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo