Kantarellipikkelssi 15 minuutissa
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Kantarellipikkelssi sopii lisukkeeksi erilaisiin ruokiin ja on herkullinen lisä myös leivän päällä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
Kuvat
Julkaistu 2.6.2016

Kantarellipikkelssi 15 minuutissa
Reseptin ainekset (noin 5 dl valmista pikkelssiä )
- 5 dlpienehköjä kantarelleja
- 1porkkana
- 1punasipuli
Liemi
- 3 dlvettä
- 1 dlsokeria
- ½ tlsuolaa
- 5valkopippuria
- 5mustapippuria
- 5neilikkaa
- 1laakerinlehti
- ¾ dlväkiviinaetikkaa
Puhdista kantarellit. Kuori porkkana ja sipuli. Viipaloi porkkana ohuiksi lanteiksi ja lohko sipuli. Lado sienet ja kasvikset 1–2 puhtaaseen lasipurkkiin.
Mittaa kattilaan liemen aineet etikkaa lukuun ottamatta. Kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Nosta kattila liedeltä ja lisää etikka.
Kaada liemi purkkeihin kantarellien ja vihannesten päälle. Sulje, anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin. Anna maustua vähintään seuraavaan päivään. Käytä kantarellipikkelssi parin viikon kuluessa lisukkeena ja leivän päällä.