Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ihana & mehevä

Mehevä kantarellipiirakka – syksyn suolainen suosikki

1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min

Kantarellit ovat ehdottomasti sienimetsän parhaimmistoa, ja tässä mehevässä piirakassa kantarellien metsäinen maku nousee pääosaan.

16.9.2014
Reseptin ainekset
8 palaa
Pohja
125 g
voita
2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
grahamjauhoja
1
muna
1 tl
kylmää vettä
Täyte
1 l
kantarelleja
2 rkl
voita
1
sipuli
1
rosmariinin oksa (pieneksi hakattuna)
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
2 dl
ruokakermaa
2
munaa
1 dl
juustoraastetta (vahvaa juustoa, esim. gruyere)
2 rkl
raastettua parmesaania

Mehevä kantarellipiirakka – ohje:

  1. Valmista pohja nyppimällä voi murumaiseksi seokseksi jauhojen kanssa. Voit käyttää myös monitoimikonetta mutta älä työstä taikinaa liian kauan. Lisää muna ja kylmä vesi, puristele nopeasti kiinteäksi palloksi ja vältä vaivaamasta taikinaa turhaan. Kääräise tuorekelmuun ja anna levätä jääkaapissa n. 30 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla irtopohjaista piirakkavuokaa (vuoan halkaisija n. 20–25 senttiä) hieman suuremmaksi levyksi. Nosta vuokaan ja aseta päälle leivinpaperi. Kaada päälle painoksi kuivia herneitä tai riisiä, paista uunissa n. 20 minuutin ajan tai kunnes pohja on saanut väriä. Anna jäähtyä.
  3. Putsaa sienet ja pilko pienemmiksi. Silppua myös sipuli. Kuumenna voi pannulla ja lisää pilkottu sipuli sekä sienet. Paista kohtuullisella lämmöllä hetken aikaa kunnes sipulit ja sienet ovat saaneet hieman väriä. Lisää suola, mustapippuri, rosmariini ja muskottipähkinä.
  4. Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Vatkaa kevyesti haarukalla.
  5. Levitä sieni-sipuliseos tasaisesti piirakkapohjan päälle, kaada päälle ruokakerma-munaseos. Paista uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes täyte on selvästi hyytynyt ja pinta on kauniin kullanruskea.
  6. Viimeistele valmis piirakka vielä parmesanraasteella.

Vinkki!

Piirakkapohjaan ei haluta sitkoa, joten käsittele taikinaa kylmillä käsillä ja viilennä taikina jääkaapissa ennen kaulimista. Lisää veden määrää piirakkapohjaan tarvittaessa, mikäli taikina tuntuu murenevalta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt