Maku

Kantarelli-purjopiirakka

1 h 25 min
{
Aktiivinen35 min
Passiivinen50 min
KA
4.27
0
Kuvat Hanna Immonen


Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlneljänviljanhiutaleita
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 3 rklvettä

Täyte

  • 7 dlkantarelleja
  • 1 kplpurjoa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 2 kplmunaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 1/2 tltimjamia
  • 1 tlmustapippuria
Tulosta

Nypi jauhot, hiutaleet, leivinjauhe, suola ja pehmeä rasva kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina sileäksi palloksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina ja vuoraa sillä voideltu piirasvuoka (12 × 35 cm). Pistele pohja ja esipaista 200 asteessa 10 minuuttia. Puhdista kantarellit ja paloittele ne. Jos käytät pakastesieniä, sulata ne ja puristele kuiviksi. Viipaloi halkaistu, huuhdeltu purjo. Kumoa sienet paistinpannulle ja kuumenna, kunnes enin neste on haihtunut. Lisää öljy ja purjosilppu pannulle. Paista sekoitellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja siirrä sivuun. Sekoita kulhossa munien rakenne rikki. Lisää ruokakerma ja mausteet. Levitä sieniseos piirakkapohjalle. Murustele päälle homejuusto ja kaada joukkoon muna-kermaseos. Paista kantarelli-purjopiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt, ja pinta on saanut kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
4.27