Maku

Kannellinen sienipiirakka

1 h 25 min
5
0

Kannellinen sienipiirakka

Unelmiesi sienipiirakka odottaa tekoaan! Piilota sekasienisaalis mehevän rahkavoitaikinakuoren alle ja paista herkkupiirakka uunissa. Tällä sukureseptillä onnistut varmasti ja tuot syksyn maut keittiöön.
Teksti Antti Lumiainen
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 250 gvoita (sulatettuna)
  • 250 gmaitorahkaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlpuuroriisiä
  • 2 lsuppilovahveroita (ja/tai tuoreita kantarelleja, tatteja, siitakkeita)
  • 2 rklvoita
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 dlruokakermaa
  • 3 rkltimjamia (ja/ tai tuoretta salviaa, rosmariinia)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Voita

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN25 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Sekoita voisula ja rahka keskenään. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa.

Nosta taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.

Keitä riisi kypsäksi, valuta ja anna jäähtyä.

Riisin kypsyessä puhdista ja hienonna sienet (pienimmät sienet voi jättää kokonaisiksi).

Kumoa sienet kuumalle pannulle ja anna kaiken nesteen haihtua pois. Lisää voi ja hienonnetut sipulit. Kuullota hetki ja nosta pannu pois liedeltä.

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkista maku.

Jaa levännyt taikina kahtia. Kauli toinen pala leivinpaperin päälle isoksi, ympyränmuotoiseksi, pellille sopivaksi levyksi.

Levitä päälle sienitäyte, mutta jätä reunat täyttämättä (kuva 1).

Kauli toinen taikinapala jauhotetulla alustalla yhtä suureksi, pyöreäksi levyksi. Nosta se täytteen päälle ja painele reunat tiukasti kiinni. Rullaa reunoja vähän ylöspäin. Voitele piirakka munalla (kuva 2) ja painele pintaan reikiä haarukalla. Vedä piirakka leivinpapereineen pellille. 

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä