


Mikä ihana naposteluherkku! Kanelisokerimantelit ovat täydellinen lahja makean ystäville
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Jouluiset kanelisokerimantelit on helppo valmistaa omaan herkkukaappiin tai lahjaksi. Valitse sokerikuorrutteisille manteleille kauniit lasipurkit ja koristele ne kuivatuilla appelsiinisiivuilla tai kanelitangoilla sekä nimilapuilla, joihin kirjoitat maistuvat joulutoivotukset.
Reseptin ainekset
4–6 prk
6 dl
manteleita
2 dl
tummaa muscovadosokeria
2 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä
1 tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
sormisuolaa
Kanelisokerimantelit valmistuvat näin:
- Laita mantelit, sokerit, mausteet ja vesi kattilaan. Kuumenna täydellä teholla ja sekoita huolellisesti.
- Kun seos alkaa kuplia, miedonna lämpö ja lisää ripaus sormisuolaa. Sekoita huolellisesti, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Varo polttamasta sokeria pohjaan ja tarkkaile lämpötilaa koko ajan.
- Kaada mantelit leivinpaperille. Ripottele pinnalle vielä sormisuolaa. Anna jäähtyä.
- Murra mantelit irti toisistaan. Purkita ne ilmatiiviisiin lasipurkkeihin. Niissä kanelisokerimantelit säilyvät viikkoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat