0(0)
Kandeeratut appelsiinit – suloiset koristeet kakkuihin ja muihin herkkuihin
Gluteeniton
Vegaaninen
Kandeeratut appelsiinit ovat upeita koristeita kakkuihin ja muihin leivonnaisiin. Ne säilyvät jääkaapissa sokeroimattomina kolme viikkoa; sokeroi ne vasta juuri ennen käyttöä. Sokeroituina ne säilyvät huoneenlämmössä noin viikon.
Julkaistu 14.12.2022
Meillä kotona
Reseptin ainekset
2appelsiinia
1 dlsokeria
1 ½ dlvettä
2tähtianista
2 dlerikoishienoa sokeria
(suklaata)

Kandeeratut appelsiinit – ohje:

  1. Pese appelsiinit huolellisesti. Leikkaa ne ohuiksi renkaiksi.
  2. Ryöppää appelsiinit kahteen kertaan reilussa kiehuvassa vedessä. Vaihda vesi välissä. Näin saat pahimman kitkeryyden pois kuorista.
  3. Mittaa sokeri, vesi ja tähtianis kattilaan ja kiehauta. Keitä appelsiinirenkaita sokeriliemessä hiljalleen noin 45 minuuttia.
  4. Nosta appelsiinit leivinpaperille. Jäähdytä. Kuivata siivuja huoneenlämmössä noin vuorokausi. Voit kääntää ne puolivälissä.
  5. Leikkaa kuivuneet appelsiinirenkaat sopiviksi paloiksi. Pyörittele palat sokerissa tai kasta sulatettuun suklaaseen.

Vinkki!

Koristele kandeeratuilla appelsiineilla esimerkiksi ihana appelsiini-suklaajuustokakku.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.