


Kanaliemi
45 min
Kanaliemi keitetään kokonaisen broilerin tai koipireisien rippeistä. Maukas liemi on täydellinen keiton pohja, jonka voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Kanaliemi
1
broileri (kypsän kanan luut, nahkat ja syömättä jääneet palat)
1½–2 l
vettä
2
sipulia
2–6
valkosipulinkynttä
1
porkkana
100 g
juuriselleriä (tai palsternakkaa)
2–3
laakerinlehteä
1 tl
maustepippureita (tai valko- ja mustapippureita)
Lisäksi
1 rkl
tuoretta rosmariinia (tai timjamia, silputtuna)
1 rkl
suolaa (tai maun mukaan)
Kanaliemi – ohje:
- Siirrä broilerin luut ja nahat kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että luut peittyvät. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, juurekset ja mausteet.
- Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 45–60 minuuttia.
- Lisää yrtit ja keitä vielä vartti. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Lisää suolaa makusi mukaan. Jäähdytä ja kuori pinnalta halutessasi rasva lusikalla pois.
- Jos haluat kanaliemestä voimakkaampaa, keitä sitä vielä kasaan ilman kantta.
- Käytä lientä kana- tai nuudelikeittojen pohjana.
Vinkit!
- Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista kanalientä. Jos haluat voimakasta liemitiivistettä, keitä valmista, siivilöityä lientä kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.
- Voit käyttää kanaliemessä myös broilerin koipipalojen tai koipireisien jämiä tai noin 800 grammaa tuoreita maustamattomia broilerin koipipaloja tai koipireisiä.
- Voit pakastaa jäähtyneen kanaliemen myöhempää käyttöä varten.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
