Maku

Kanaliemi

45 min
5
0

Kanaliemi

GL
MA
MU
0
5
Keitä maukas kanaliemi kokonaisen broilerin tai koipireisien rippeistä. Herkullinen liemi on täydellinen keiton pohja, jonka voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1 kplbroileria (yhden kypsän kanan luut, nahkat ja syömättä jääneet palat.)
  • 15 dlvettä (tai niin, että luut peittyvät)
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplporkkanaa
  • 100 gjuuriselleriä (tai palsternakkaa)
  • 3 kpllaakerinlehteä
  • 5 kplmaustepippuria (kokonaista)

Lisäksi

  • 1 rkltuoretta rosmariinia (tai timjamia, silputtuna)
  • 1 rklsuolaa (tai maun mukaan)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN

Valmista kanaliemi näin:

Siirrä broilerin luut ja nahat kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että luut peittyvät. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, juurekset ja mausteet.

Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 45 minuuttia.

Lisää yrtit ja keitä vielä vartti. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Lisää suolaa makusi mukaan. Jäähdytä ja kuori pinnalta halutessasi rasva lusikalla pois.

Jos haluat liemestä voimakkaampaa, keitä sitä vielä kasaan ilman kantta.

Käytä lientä kana- tai nuudelikeittojen pohjana.

Vinkki!

Voit pakastaa jäähtyneen liemen myöhempää käyttöä varten.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä