Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kanaliemi

45 min

Kanaliemi keitetään kokonaisen broilerin tai koipireisien rippeistä. Maukas liemi on täydellinen keiton pohja, jonka voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

1.4.2016
Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Kanaliemi
1
broileri (kypsän kanan luut, nahkat ja syömättä jääneet palat)
1½–2 l
vettä
2
sipulia
2–6
valkosipulinkynttä
1
porkkana
100 g
juuriselleriä (tai palsternakkaa)
2–3
laakerinlehteä
1 tl
maustepippureita (tai valko- ja mustapippureita)
Lisäksi
1 rkl
tuoretta rosmariinia (tai timjamia, silputtuna)
1 rkl
suolaa (tai maun mukaan)

Kanaliemi – ohje:

  1. Siirrä broilerin luut ja nahat kattilaan. Kaada päälle sen verran vettä, että luut peittyvät. Lisää kuoritut ja lohkotut sipulit, juurekset ja mausteet.
  2. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta keskilämmöllä kannen alla 45–60 minuuttia.
  3. Lisää yrtit ja keitä vielä vartti. Siivilöi liemi ja tarkista maku. Lisää suolaa makusi mukaan. Jäähdytä ja kuori pinnalta halutessasi rasva lusikalla pois.
  4. Jos haluat kanaliemestä voimakkaampaa, keitä sitä vielä kasaan ilman kantta.
  5. Käytä lientä kana- tai nuudelikeittojen pohjana.

Vinkit!

  • Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista kanalientä. Jos haluat voimakasta liemitiivistettä, keitä valmista, siivilöityä lientä kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.
  • Voit käyttää kanaliemessä myös broilerin koipipalojen tai koipireisien jämiä tai noin 800 grammaa tuoreita maustamattomia broilerin koipipaloja tai koipireisiä.
  • Voit pakastaa jäähtyneen kanaliemen myöhempää käyttöä varten.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt