


Kana valmistuu leipävuoassa!
Kanagyros on helppo tehdä kotona – leipävuoassa broileriin paistuu mahtava rakenne
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Kreikkalaisittain marinoidut broilerin paistileikkeet paistuvat mehevän tiiviiksi murekemaiseksi ruoaksi leipävuokaan ladottuna. Tarjoa kanagyros pitaleipien, tsatsikin ja kasvisten kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
broilerin maustamattomia paistileikkeitä
Marinadi
2
valkosipulikynttä
1 dl
maustamatonta jogurttia
½
sitruunan mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 tl
suolaa
½ tl
kuminaa
½ tl
mustapippuria
Vuoan voitelu
2 tl
rypsiöljyä
Lisäksi
200 g
fetajuustoa
½ rs (à 250 g)
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1
punasipuli
½
kurkku
1 pkt (6 kpl)
pitaleipiä
2 dl
tsatsikia (esim. Arla Lempi)
Kanagyros leipävuoassa – ohje:
- Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää paistileikkeet marinadiin ja kääntele niin, että marinadi levittyy niihin tasaisesti. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti (mielellään seuraavaan päivään).
- Voitele pitkänomainen leipävuoka öljyllä. Lado marinoidut paistileikkeet vuokaan tasaiseksi kerrokseksi tiiviisti päällekkäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kana on kypsää. Peitä foliolla ja anna tekeytyä 15 minuuttia.
- Murenna fetajuusto. Halkaise tai viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi kurkku. Lämmitä pitaleivät.
- Kaada kanavuoasta ylimääräinen neste pois, kumoa kana leikkuulaudalle ja viipaloi.
- Kokoa pitaleipien väliin tsatsikia, kanagyrosta, fetajuustoa ja kasviksia.
Vinkki!
Voit korvata pitaleivät myös naanleivällä tai kääräistä täytteet rieskan sisään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat