Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kana valmistuu leipävuoassa!

Kanagyros on helppo tehdä kotona – leipävuoassa broileriin paistuu mahtava rakenne

2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min

Kreikkalaisittain marinoidut broilerin paistileikkeet paistuvat mehevän tiiviiksi murekemaiseksi ruoaksi leipävuokaan ladottuna. Tarjoa kanagyros pitaleipien, tsatsikin ja kasvisten kanssa.

28.2.2025
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
broilerin maustamattomia paistileikkeitä
Marinadi
2
valkosipulikynttä
1 dl
maustamatonta jogurttia
½
sitruunan mehu
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
kuivattua oreganoa
1 tl
suolaa
½ tl
kuminaa
½ tl
mustapippuria
Vuoan voitelu
2 tl
rypsiöljyä
Lisäksi
200 g
fetajuustoa
½ rs (à 250 g)
kirsikka- tai miniluumutomaatteja
1
punasipuli
½
kurkku
1 pkt (6 kpl)
pitaleipiä
2 dl
tsatsikia (esim. Arla Lempi)

Kanagyros leipävuoassa – ohje:

  1. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Lisää paistileikkeet marinadiin ja kääntele niin, että marinadi levittyy niihin tasaisesti. Peitä kulho kelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti (mielellään seuraavaan päivään).
  2. Voitele pitkänomainen leipävuoka öljyllä. Lado marinoidut paistileikkeet vuokaan tasaiseksi kerrokseksi tiiviisti päällekkäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes kana on kypsää. Peitä foliolla ja anna tekeytyä 15 minuuttia.
  3. Murenna fetajuusto. Halkaise tai viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipuli. Viipaloi kurkku. Lämmitä pitaleivät.
  4. Kaada kanavuoasta ylimääräinen neste pois, kumoa kana leikkuulaudalle ja viipaloi.
  5. Kokoa pitaleipien väliin tsatsikia, kanagyrosta, fetajuustoa ja kasviksia.

Vinkki!

Voit korvata pitaleivät myös naanleivällä tai kääräistä täytteet rieskan sisään.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt