Maku

Kana-Lehtikaalisalaatti

35 min
5
0

Kana-Lehtikaalisalaatti

Herkullinen täyttävä salaatti lehtikaalilla.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gbroilerin rintafileitä tai paistileikkeitä
  • 100 gpekonia
  • 4 kplkananmunaa
  • ruukullinen lehtikaalia
  • 3 kpltomaattia
  • ½ kplkurkku
  • 1 kplsuippopaprika
  • pieni punasipuli
  • ½ kplsitruunan mehu
  • 70 gaurajuustoa

Salaatinkastike

  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklpunaviinietikkaa
  • 2 tldijon sinappia
  • ripaus sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN

Paista broilerin rintafileet tai paistileikkeet tilkassa öljyä kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun odottamaan. Paista pekonit rapeiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Keitä kananmunat kypsiksi ja anna jäähtyä hetki.

Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Laita kulhoon ja kaada sitruunamehu päälle, anna maustua salaatin teon ajan. Huuhtele lehtikaali ja asettele salaattikulhoon. Jos käytät irtolehtikaalia poista lehtiruodit. Lohko tomaatit, kuutioi kurkku ja viipaloi paprika. Lisää kasvikset ja punasipuli salaattiin.

Viipaloi broilerin fileet ja pilko pekoni pienemmiksi paloiksi, lisää salaattiin. Kuori kananmunat ja leikkaa lohkoiksi, lisää salaattiin. Murustele aura salaattiin.

Valmista salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään. Ripottele kastike salaatin pinnalle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä