4(2)
Lämpöä ja raikkautta samassa kulhossa! Kana-fetapyörykkäkeitto on arkiruoka, joka piristää pimeintäkin vuodenaikaa
Gluteeniton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Broileripyöryköistä valmistuu erityisen maukas keitto, kun ruskistat fetajuustolla maustetut pyörykät ensin. Kirpeän mausteinen liemi viimeistelee kokonaisuuden.
Julkaistu 3.10.2022
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gbroilerin jauhelihaa
1muna
½ dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
½ rkukorianteria hienonnettuna
2 tljuustokuminaa
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
150 gfetajuustoa
Lisäksi
250 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
1punasipuli
3 rkloliiviöljyä
1 tlkurkumaa
½ tlchilihiutaleita
1 lvettä
3 rklkanafondia
1 ps (65 g)pinaattia
1sitruunan mehu

Kana-fetapyörykkäkeitto – ohje:

  1. Valmista pyörykät. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita siihen muna, kaurahiutaleet ja mausteet. Murenna feta joukkoon. Sekoita varovasti. Pyörittele massasta kostutetuin tai öljytyin käsin lihapullia (noin 20 kpl) ja laita ne leivinpaperin päälle.
  2. Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa isommat pitkittäin halki. Kuori ja suikaloi sipuli.
  3. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää broileripyörykät kattilaan vieri viereen. Paista varovasti käännellen, kunnes pyörykät ruskistuvat.
  4. Lisää mausteet, vesi ja fondi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pinaatit, varsiparsakaalit ja sitruunanmehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kaalit pehmenevät.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa sitruunanlohkoja. Näin jokainen voi säätää kirpeyden omaan makuun sopivaksi.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.