Maku

Lämpöä ja raikkautta samassa kulhossa! Kana-fetapyörykkäkeitto on arkiruoka, joka piristää pimeintäkin vuodenaikaa

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Broileripyöryköistä valmistuu erityisen maukas keitto, kun ruskistat fetajuustolla maustetut pyörykät ensin. Kirpeän mausteinen liemi viimeistelee kokonaisuuden.
GL
0
0
Julkaistu: 3.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 400 gbroilerin jauhelihaa
  • 1muna
  • ½ dlkaurahiutaleita (gluteenittomia)
  • ½ rkukorianteria hienonnettuna
  • 2 tljuustokuminaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 150 gfetajuustoa

Lisäksi

  • 250 gbroccolinia eli varsiparsakaalia
  • 1punasipuli
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkurkumaa
  • ½ tlchilihiutaleita
  • 1 lvettä
  • 3 rklkanafondia
  • 1 ps (65 g)pinaattia
  • 1sitruunan mehu
Tulosta

Kana-fetapyörykkäkeitto – ohje:

  1. Valmista pyörykät. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita siihen muna, kaurahiutaleet ja mausteet. Murenna feta joukkoon. Sekoita varovasti. Pyörittele massasta kostutetuin tai öljytyin käsin lihapullia (noin 20 kpl) ja laita ne leivinpaperin päälle.
  2. Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa isommat pitkittäin halki. Kuori ja suikaloi sipuli.
  3. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää broileripyörykät kattilaan vieri viereen. Paista varovasti käännellen, kunnes pyörykät ruskistuvat.
  4. Lisää mausteet, vesi ja fondi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pinaatit, varsiparsakaalit ja sitruunanmehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kaalit pehmenevät.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa sitruunanlohkoja. Näin jokainen voi säätää kirpeyden omaan makuun sopivaksi.

Kommentoi »