Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lämpöä ja raikkautta samassa kulhossa! Kana-fetapyörykkäkeitto on arkiruoka, joka piristää pimeintäkin vuodenaikaa

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Broileripyöryköistä valmistuu erityisen maukas keitto, kun ruskistat fetajuustolla maustetut pyörykät ensin. Kirpeän mausteinen liemi viimeistelee kokonaisuuden.

3.10.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
broilerin jauhelihaa
1
muna
½ dl
kaurahiutaleita (gluteenittomia)
½ rku
korianteria hienonnettuna
2 tl
juustokuminaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
fetajuustoa
Lisäksi
250 g
broccolinia eli varsiparsakaalia
1
punasipuli
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
kurkumaa
½ tl
chilihiutaleita
1 l
vettä
3 rkl
kanafondia
1 ps (65 g)
pinaattia
1
sitruunan mehu

Kana-fetapyörykkäkeitto – ohje:

  1. Valmista pyörykät. Laita jauheliha kulhoon ja sekoita siihen muna, kaurahiutaleet ja mausteet. Murenna feta joukkoon. Sekoita varovasti. Pyörittele massasta kostutetuin tai öljytyin käsin lihapullia (noin 20 kpl) ja laita ne leivinpaperin päälle.
  2. Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa isommat pitkittäin halki. Kuori ja suikaloi sipuli.
  3. Kuumenna öljy pinnoitetussa kattilassa tai padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää broileripyörykät kattilaan vieri viereen. Paista varovasti käännellen, kunnes pyörykät ruskistuvat.
  4. Lisää mausteet, vesi ja fondi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pinaatit, varsiparsakaalit ja sitruunanmehu. Keitä muutama minuutti, kunnes kaalit pehmenevät.

Vinkki!

Tarjoa keiton kanssa sitruunanlohkoja. Näin jokainen voi säätää kirpeyden omaan makuun sopivaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt