Kotivinkki

Sushia vai salaattia? Ota molemmat! Kalifornian sushisalaatti yhdistää suosikkiruokien parhaat puolet

40 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
15 min
Kokoa lohesta, basmatiriisistä ja cosmopolitan-salaatista ruokaisa Kalifornian sushisalaatti. Mausteet, soija, riisiviinietikka sekä merilevä tuovat herkkuun sushin makua.
MA
0
0


Ainekset (4 annosta)

Marinoitu lohi

  • 300 gruodotonta lohifileetä
  • 1 rklriisiviinietikkaa
  • 2 rklöljyä
  • 2 rklsoijaa

Sushiriisi

  • 2 dlbasmatiriisiä
  • 2 rklriisiviinietikkaa
  • 2 tlsokeria
  • 1 tlsuolaa

Kastike

  • 1 dlmajoneesia
  • 1 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 tlsoijaa

Lisäksi

  • 1 keräcosmopolitan salaattia
  • 2avokadoa
  • ½ kurkku
  • 2merileväarkkia
  • 2kevätsipulia
Tulosta

Kalifornian sushisalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Mittaa etikka, öljy ja soija joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuttia.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolattomassa vedessä. Sekoita pienessä kulhossa etikka, sokeri ja suola. Mausta valutettu, kypsä riisi etikkaseoksella. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Pese ja revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Sekoita tarjoilukulhossa nostellen lohi, riisi, salaatti ja kasvikset. Suikaloi merileväarkit ja kevätsipuli salaatin pinnalle. Tarjoa majoneesikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Salaatin ainesosat voi valmistaa omiin rasioihinsa muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja jättää vain sekoittaminen h-hetkeen.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »