0(0)
Sushia vai salaattia? Ota molemmat! Kalifornian sushisalaatti yhdistää suosikkiruokien parhaat puolet
maidoton
40 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 15 min
Kokoa lohesta, basmatiriisistä ja cosmopolitan-salaatista ruokaisa Kalifornian sushisalaatti. Mausteet, soija, riisiviinietikka sekä merilevä tuovat herkkuun sushin makua.
Julkaistu 17.7.2020
Kotivinkki
Reseptin ainekset 4 annosta
Marinoitu lohi
300 gruodotonta lohifileetä
1 rklriisiviinietikkaa
2 rklöljyä
2 rklsoijaa
Sushiriisi
2 dlbasmatiriisiä
2 rklriisiviinietikkaa
2 tlsokeria
1 tlsuolaa
Kastike
1 dlmajoneesia
1 rklmakeaa chilikastiketta
2 tlsoijaa
Lisäksi
1 keräcosmopolitan salaattia
2avokadoa
½ kurkku
2merileväarkkia
2kevätsipulia

Kalifornian sushisalaatti valmistetaan näin:

  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Mittaa etikka, öljy ja soija joukkoon. Anna maustua jääkaapissa noin 15 minuttia.
  2. Keitä riisi kypsäksi suolattomassa vedessä. Sekoita pienessä kulhossa etikka, sokeri ja suola. Mausta valutettu, kypsä riisi etikkaseoksella. Anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  4. Pese ja revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Sekoita tarjoilukulhossa nostellen lohi, riisi, salaatti ja kasvikset. Suikaloi merileväarkit ja kevätsipuli salaatin pinnalle. Tarjoa majoneesikastikkeen kanssa.

Vinkki!

Salaatin ainesosat voi valmistaa omiin rasioihinsa muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja jättää vain sekoittaminen h-hetkeen.

Kommentoi »