


Kalastajan salaatti kruunataan rapeaksi ja kullanruskeaksi paistetulla kalannahalla
20 min
Herkuttelija paistaa suomustetun kalannahkan rapeaksi lisäksi kesäisen salaatin päälle salaatin, retiisien ja jogurttikastikkeen seuraksi. Itse kalaa riittää vain pieni määrä – voit käyttää fileet muuhun ruokaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 ison tai 2–3 pienemmän
kotimaisen kalan suomuton nahka (esim. siika tai ahven)
100–200 g
kalafileetä paloina (esim. siika tai ahven)
2 rkl
vehnäjauhoja
1 tl
paprikajauhetta
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
rypsiöljyä
Lisäksi
2 dl
maustamatonta jogurttia
1 rku
tilliä hienonnettuna
1
luomusitruunan kuori ja mehu
1 rku
salaattia
1 nippu (150 g)
retiisejä
Kalastajan salaatti – ohje:
- Huuhtele ja kuivaa nahka. Laita nahka ja kalapalat pieneen muovipussiin. Lisää jauhot ja mausteet. Ravistele pussia niin, että nahka ja kalat jauhottuvat kauttaaltaan.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista nahka ja kalapalat molemmin puolin kultaisiksi ja rapeiksi.
- Mausta jogurtti tilillä, raastetulla sitruunankuorella ja -mehulla.
- Huuhtele ja kuivaa salaatti. Huuhtele ja viipaloi retiisit. Revi salaatti kulhoon. Lisää retiisit, kastike ja rapea kalannahka ja kalapalat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat