


Fish & chips uudella tavalla! Kalapelti on koko perheen arjen luottoruoka – tarjoile se limejogurtin kanssa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kalapelti syntyy latomalla pellille perunalohkoja, värikkäitä kukkakaaleja ja sumakilla maustettuja kalapaloja. Erivärisillä kukkakaaleilla saat ruokaan väriä ja vitamiineja.
Reseptin ainekset
4 annosta
½ kg
perunaa
600 g
kukkakaalia (valkoista, vihreää ja violettia)
1
punasipuli
2-3
valkosipulinkynttä
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
3 rkl
rypsiöljyä
1
sitruuna
½ rku
oreganoa
400 g
kuha-, siika- tai ahvenfileitä
1 dl
pankojauhoja
2 tl
sumakkia
Limejogurtti
2 dl
maustamatonta jogurttia
1
limen mehu
1-2 rkl
persiljaa hienonnettuna
Kalapelti valmistetaan näin:
- Kuori ja lohko perunat. Irrota kukkakaaleista kukinnot ja halkaise ne tarvittaessa. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
- Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Pirskota myös öljyä. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kasvisten päälle. Hienonna oregano ja ripottele pellille. Kääntele kasviksia, jotta mausteet sekoittuvat.
- Leikkaa kalafileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita sumakki pankojauhoihin. Kääntele kalapalat jauhoseoksessa ja laita pellille kasvisten päälle.
- Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ja kalat ovat kypsiä.
- Sekoita limejogurtin ainekset. Tarjoa kala-kaalipelti limejogurtin kanssa.
Vinkki!
Saat ruoasta gluteenittoman, kun käytät pankojauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja ja maidottoman, kun käytät maustamattoman jogurtin sijaan kaurajogurttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat