Maku

Fish & chips uudella tavalla! Kalapelti on koko perheen arjen luottoruoka – tarjoile se limejogurtin kanssa

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Kalapelti syntyy latomalla pellille perunalohkoja, värikkäitä kukkakaaleja ja sumakilla maustettuja kalapaloja. Erivärisillä kukkakaaleilla saat ruokaan väriä ja vitamiineja.
MU
3.5
1
Julkaistu: 13.10.2020


Ainekset (4 annosta)

  • ½ kgperunaa
  • 600 gkukkakaalia (valkoista, vihreää ja violettia)
  • 1punasipuli
  • 2-3valkosipulinkynttä
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1sitruuna
  • ½ rkuoreganoa
  • 400 gkuha-, siika- tai ahvenfileitä
  • 1 dlpankojauhoja
  • 2 tlsumakkia

Limejogurtti

  • 2 dlmaustamatonta jogurttia
  • 1limen mehu
  • 1-2 rklpersiljaa hienonnettuna
Tulosta

Kalapelti valmistetaan näin:

  1. Kuori ja lohko perunat. Irrota kukkakaaleista kukinnot ja halkaise ne tarvittaessa. Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulit.
  2. Levitä kasvikset pellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Pirskota myös öljyä. Halkaise sitruuna ja purista sen mehu kasvisten päälle. Hienonna oregano ja ripottele pellille. Kääntele kasviksia, jotta mausteet sekoittuvat.
  3. Leikkaa kalafileet parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sekoita sumakki pankojauhoihin. Kääntele kalapalat jauhoseoksessa ja laita pellille kasvisten päälle.
  4. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ja kalat ovat kypsiä.
  5. Sekoita limejogurtin ainekset. Tarjoa kala-kaalipelti limejogurtin kanssa.

Vinkki!

Saat ruoasta gluteenittoman, kun käytät pankojauhojen sijaan gluteenittomia korppujauhoja ja maidottoman, kun käytät maustamattoman jogurtin sijaan kaurajogurttia.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Lisää helppoja ja herkullisia peltiruokia arkeen!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
3.5
1 kommentti