Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalaliemi – hyödynnä perkeet ja keitä maukas kalaruokien pohja reilussa puolessa tunnissa

40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min

Kalaliemi valmistuu kätevästi perkeistä ja parhaat päivänsä nähneistä kasviksista. Itse tehty liemi on herkullinen pohja kalakeitolle tai muille ruoille.

5.3.2024
Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Kalaliemi
1
ison kalan perkeet (tai 800 g pikkukaloja tai niiden perkeitä)
1
sipuli
pala
purjoa
1–2
porkkanaa
½
palsternakka
1½–2 l
vettä
1–2
laakerinlehteä
1 tl
musta- tai valkopippureita
reilusti tilliä

Kalaliemi – ohje:

  1. Kuori ja paloittele sipuli, purjo, porkkanat ja palsternakka. Lisää kasvikset, kalan perkeet sekä mausteet kattilaan.
  2. Kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
  3. Keitä kalalientä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Kuori liemen pinnalle muodostunut vaahto pois reikäkauhalla.
  4. Nosta kalanperkeet kattilasta ja suodata loput ainekset siivilän läpi. Voit keittää lientä kasaan siivilöimisen jälkeen, jos haluat siitä tiivistemäistä.
  5. Käytä kalaliemi sellaisenaan keittojen, kastikkeiden tai muiden ruokien valmistukseen.

Vinkit!

  • Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista kalalientä.
  • Voit maustaa liemen suolalla käyttötarkoituksen mukaan (1–3 tl suolaa/litra) tai jättää suolattomaksi ja säätää suolapitoisuuden jälkikäteen ruokaan sopivaksi.
  • Valmis kalaliemi säilyy jääkaapissa noin viikon. Liemen voi myös pakastaa kerta-annoksina. Pakasteessa ne säilyvät noin puoli vuotta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt