


Kalaliemi – hyödynnä perkeet ja keitä maukas kalaruokien pohja reilussa puolessa tunnissa
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Kalaliemi valmistuu kätevästi perkeistä ja parhaat päivänsä nähneistä kasviksista. Itse tehty liemi on herkullinen pohja kalakeitolle tai muille ruoille.
Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Kalaliemi
1
ison kalan perkeet (tai 800 g pikkukaloja tai niiden perkeitä)
1
sipuli
pala
purjoa
1–2
porkkanaa
½
palsternakka
1½–2 l
vettä
1–2
laakerinlehteä
1 tl
musta- tai valkopippureita
reilusti tilliä
Kalaliemi – ohje:
- Kuori ja paloittele sipuli, purjo, porkkanat ja palsternakka. Lisää kasvikset, kalan perkeet sekä mausteet kattilaan.
- Kaada päälle kylmää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.
- Keitä kalalientä miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Kuori liemen pinnalle muodostunut vaahto pois reikäkauhalla.
- Nosta kalanperkeet kattilasta ja suodata loput ainekset siivilän läpi. Voit keittää lientä kasaan siivilöimisen jälkeen, jos haluat siitä tiivistemäistä.
- Käytä kalaliemi sellaisenaan keittojen, kastikkeiden tai muiden ruokien valmistukseen.
Vinkit!
- Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista kalalientä.
- Voit maustaa liemen suolalla käyttötarkoituksen mukaan (1–3 tl suolaa/litra) tai jättää suolattomaksi ja säätää suolapitoisuuden jälkikäteen ruokaan sopivaksi.
- Valmis kalaliemi säilyy jääkaapissa noin viikon. Liemen voi myös pakastaa kerta-annoksina. Pakasteessa ne säilyvät noin puoli vuotta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat