Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalakukkokääretorttu – voitko uskoa, että kalakukon voi kierittää myös kääröksi? Tekeminen on yhtä helppoa kuin kääretortun tai korvapuustien rullaaminen!

7 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 30 min

Kalakukkokääretorttu tehdään kääretortun tapaan: ruistaikina kaulitaan levyksi, täytetään muikuilla ja possunkyljellä ja rullataan kääröksi. Pitkä paistaminen takaa suussasulavan lopputuloksen. Kalakukko on savolainen perinneherkku, joka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinnetuotteeksi heinäkuussa 2002. Kukkoa tehdään niin muikuista kuin ahvenistakin.

4.10.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Kalakukkokääretorttu, kuori
3 dl
vettä
2 tl
suolaa
4 dl
ruisjauhoja
4 dl
vehnäjauhoja
25 g
voita
Täyte
2 rkl
ruisjauhoja
500 g
pieniä muikkuja
1 tl
suolaa
300 g
possunkylkeä (tai pekonia)
Lisäksi
25 g
voisulaa

Kalakukkokääretorttu – ohje:

  1. Sekoita vesi, suola ja jauhot keskenään. Lisää lopuksi voi ja alusta kiinteäksi taikinaksi. Kauli taikina levyksi (40 cm x 35 cm).
  2. Levitä pohjan päälle täytteen ruisjauhot. Asettele päälle muikkufileet ja mausta suolalla. Nosta päällimmäiseksi possunkylki tai pekoni. Jätä päihin varaa. Rullaa tiukaksi kääröksi kääretortun tapaan.
  3. Sulje päät tiiviisti ja paista kääretorttua 225 asteessa noin 30 minuuttia.
  4. Ota kalakukkotorttu uunista ja voitele se kauttaaltaan voisulalla. Kiedo kääretorttu leivinpaperiin ja lopuksi alumiinifolioon. Paista 125 asteessa vielä 6 tuntia.
  5. Anna kalakukkokääretortun tekeytyä paketissa vielä tunnin ajan. Leikkaa viipaleiksi.
  6. Kalakukkokääretortun voi hyvin nauttia lämpimänä ja kylmänä. Sipaise päälle voita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt