Maku

Kahvikerroskeksit

1 h 50 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen1 h 20 min
3.91
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (15 kpl)

Perusmurotaikina

  • 200 gvoita
  • 1 1/4 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa
  • 1 rklpikakahvijauhetta

Täyte

  • 50 gtuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 2 dltomusokeria
  • 1 tlkahvilikööriä
Tulosta

Mittaa kylmä voi, sokeri ja kuivat aineet monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi leikkuuterällä. Lisää muna koneen käydessä. Jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös tehdä taikinan nyppimällä voin ja sokerin sormin, ja lisäämällä munan sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Sekoita joukkoon pikakahvijauhe. Jaa taikina kahtia. Muotoile kumpikin pala jauhotetulla alustalla noin 30 cm:n pituiseksi, tasaiseksi tangoksi. Kääräise tangot voipaperiin ja nosta jääkaappiin. Anna jähmettyä vähintään tunti.

Leikkaa kumpikin tanko vajaan sentin viipaleiksi leivinpaperoidulle pellille. Paista mokkapikkuleipiä 200-asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Jäähdytä tasaisella alustalla.

Täytä mokkapikkuleivät. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja kahvilikööri tasaiseksi. Levitä täytettä kahden pikkuleivän väliin. Säilytä mokkapikkuleivät jääkaapissa tiiviissä rasiassa.

MITÄ PIDIT?
3.91