Ruoka
Maku

Kahvi-ricottamousse

3.5
0

Kahvi-ricottamousse

Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Ihanan kuohkean moussen salaisuus on ricottajuusto. Mausta vaahto kahvilla ja viimeistele suklaalla!

Ainekset (2 annosta)

  • 250 gricottajuustoa
  • 1 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 3 rklvahvaa kahvia
  • 1 1/2 kplliivatelehteä

Tarjoiluun

  • tummaa suklaata (raastettuna)

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Laitan liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen lautaselle.

Sekoita sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella ricottajuustoa kunnes se on silkkisen tasaista.

Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.

Purista liivalehdet kuivaksi ja sekoita ne kuuman kahvin joukkoon. Anna jäähtyä hetki. Sekoita kahvi ricotan joukkoon.

Sekoita kermavaahto kahvi-ricottaseokseen lusikalla käännellen.

Laita mousse jääkaappiin tunniksi. Lusikoi vaahto pussiin ja leikkaa pussin kulmaan reilun kokoinen reikä.

Pursota mousse tarjoilulaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään tunniksi. Ripottele pinnalle raastettua suklaata juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.5