Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kahden kalan pyörykät

40 min
2.12.2007
Reseptin ainekset
4 annosta
Haukipyörykät
200 g
haukea
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Hauki-lohipyörykät
100 g
haukea
150 g
lohifileetä
1 dl
kuohukermaa
1 kpl
munaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Keittämiseen
10 dl
kalalientä

Aloita haukipyöryköistä. Leikkaa haukifilee ohuiksi viipaleiksi. Pane kalapalat, kerma, muna ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta täydellä teholla, kunnes tuloksena on tasainen massa. Kaada massa kulhoon ja siirrä jääkaappiin.

Tee sama operaatio lohi-haukiseokselle.

Kiehauta litra kalalientä. Muotoile haukipyörykät joko veteen kastetuilla lusikoilla tai kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Keitä pyöryköitä hiljaa poreilevassa kalaliemessä viitisen minuuttia.

Tee sen jälkeen sama lohi-haukipyöryköille. Nosta kypsät pyörykät puhtaan liinan päälle valumaan.

Kalalientä kannattaa keittää hieman kokoon ja pakastaa se myöhemmin käytettäväksi, esimerkiksi kastikkeen pohjana.

Nosta lämmitetyille lautasille kaksi kalapyörykkää kumpaakin lajia ja valele niiden päälle valkoviini- ja mätikastiketta.

Tarjoa hauki- ja lohipullien lisäkkeenä höyrytettyä pinaattia. Ruokajuomaksi sopii viileä Alsacen valkoviini.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt