Kahden kalan pyörykät

40 min
5
0

Kahden kalan pyörykät

GL
0
5
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Haukipyörykät

  • 200 ghaukea
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Hauki-lohipyörykät

  • 100 ghaukea
  • 150 glohifileetä
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Keittämiseen

  • 10 dlkalalientä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN

Aloita haukipyöryköistä. Leikkaa haukifilee ohuiksi viipaleiksi. Pane kalapalat, kerma, muna ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta täydellä teholla, kunnes tuloksena on tasainen massa. Kaada massa kulhoon ja siirrä jääkaappiin.

Tee sama operaatio lohi-haukiseokselle.

Kiehauta litra kalalientä. Muotoile haukipyörykät joko veteen kastetuilla lusikoilla tai kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Keitä pyöryköitä hiljaa poreilevassa kalaliemessä viitisen minuuttia.

Tee sen jälkeen sama lohi-haukipyöryköille. Nosta kypsät pyörykät puhtaan liinan päälle valumaan.

Kalalientä kannattaa keittää hieman kokoon ja pakastaa se myöhemmin käytettäväksi, esimerkiksi kastikkeen pohjana.

Nosta lämmitetyille lautasille kaksi kalapyörykkää kumpaakin lajia ja valele niiden päälle valkoviini- ja mätikastiketta.

Tarjoa hauki- ja lohipullien lisäkkeenä höyrytettyä pinaattia. Ruokajuomaksi sopii viileä Alsacen valkoviini.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä