Aloita haukipyöryköistä. Leikkaa haukifilee ohuiksi viipaleiksi. Pane kalapalat, kerma, muna ja mausteet monitoimikoneen kulhoon. Käytä konetta täydellä teholla, kunnes tuloksena on tasainen massa. Kaada massa kulhoon ja siirrä jääkaappiin.
Tee sama operaatio lohi-haukiseokselle.
Kiehauta litra kalalientä. Muotoile haukipyörykät joko veteen kastetuilla lusikoilla tai kylmällä vedellä kostutetuin käsin. Keitä pyöryköitä hiljaa poreilevassa kalaliemessä viitisen minuuttia.
Tee sen jälkeen sama lohi-haukipyöryköille. Nosta kypsät pyörykät puhtaan liinan päälle valumaan.
Kalalientä kannattaa keittää hieman kokoon ja pakastaa se myöhemmin käytettäväksi, esimerkiksi kastikkeen pohjana.
Nosta lämmitetyille lautasille kaksi kalapyörykkää kumpaakin lajia ja valele niiden päälle valkoviini- ja mätikastiketta.
Tarjoa hauki- ja lohipullien lisäkkeenä höyrytettyä pinaattia. Ruokajuomaksi sopii viileä Alsacen valkoviini.
