Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rullaa, täytä, nauti!

Kääretorttupohja valmistuu vain viidestä aineksesta – helppo luottoresepti, jolla leivot kuohkean kääretortun

23 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 8 min

Kääretorttupohja on helppo valmistaa. Kuohkean pohjan salaisuus on huoneenlämpöisistä munista vatkattu muna-sokerivaahto. Myös perunajauhot lisäävät taikinan kuohkeutta.

10.4.2025
Reseptin ainekset
12 annosta
Kääretorttupohja
4
munaa (huoneenlämpöistä)
1½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Kääretorttupohja – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahdon joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille (noin 35 × 42 cm) ja levitä tasaiseksi. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 6–8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  3. Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi puhtaalle leivinpaperille. Ota kypsä torttupohja uunista ja kumoa sokerin päälle. Irrota leivinpaperi heti varovasti vetäen, mutta jätä se pohjan päälle, kunnes se on jäähtynyt.

Vinkki!

Täytä haluamallasi tavalla ja kääri torttu leivinpaperin avulla napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Jätä sauma alle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt