Kääretorttu

25 min
5
0

Kääretorttu

Kääretorttu on klassikko, joka ei vanhene ikinä. Täytä ja kääri torttu heti sen jäähdyttyä, ettei se ehdi kuivahtaa. Mansikkahillolla ja kermavaahdolla täytetty kääretorttu maistuu kaikille.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

Kääretorttu

  • 4 kplmunaa (M-koko)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 dlperunajauhoja
  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 dlmaitorahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 dlmansikkahilloa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Valmista käääretorttu näin:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi puhtaalle leivinliinalle. Ota kypsä torttupohja uunista ja kumoa sokerin päälle. Poista leivinpaperi heti varovasti vetäen.

Anna pohjan jäähtyä hetki. Vatkaa sillä välin kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kääretorttupohjalle ensin mansikkahillo ja sen päälle kermavaahtoseos.

Kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis kääretorttu siten, että sauma jää alapuolelle.

Vinkki!

Mansikkahillon tilalla voit käyttää myös muuta mielihilloasi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä