


Kääretorttu
25 min
Kääretorttu on klassikko, joka ei vanhene ikinä. Täytä ja kääri torttu heti sen jäähdyttyä, ettei se ehdi kuivahtaa. Mansikkahillolla ja kermavaahdolla täytetty kääretorttu maistuu kaikille.
Reseptin ainekset
25 annosta
Kääretorttu
4
munaa (M-koko)
1 ½ dl
sokeria
1 dl
perunajauhoja
¾ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 dl
kuohukermaa
1 dl
maitorahkaa
1 rkl
sokeria
1 dl
mansikkahilloa
Kääretorttu – ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele sekaisin varovasti nostellen.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille ja levitä tasaiseksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Ripottele sokeria tasaiseksi kerrokseksi puhtaalle leivinliinalle. Ota kypsä torttupohja uunista ja kumoa sokerin päälle. Poista leivinpaperi heti varovasti vetäen.
- Anna pohjan jäähtyä hetki. Vatkaa sillä välin kuohukerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kääretorttupohjalle ensin mansikkahillo (tai muuta suosikkihilloasi) ja sen päälle kermavaahtoseos.
- Kääri torttu napakalle rullalle leveämmän sivun suuntaisesti. Käännä valmis kääretorttu siten, että sauma jää alapuolelle.
Paras kääretorttu – kokki Mika Rampa antaa vinkkinsä
- Taikinaan kannattaa aina laittaa hieman perunajauhoja, sillä niiden ansiosta pohja ei murene käärittäessä.
- Kääretorttupohja kannattaa jäähdyttää mahdollisimman hitaasti. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjapaperi heti, mutta jätä se kääretortun päälle. Peitä leivinliinalla, jotta jäähtyminen on mahdollisimman hidasta.
- Jämäkkä täyte ja tiukasti leivinpaperiin kääritty torttu takaavat onnistuneen rullan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat