Kaaliröstipelti tuo vaihtelua pizzaperjantaihin! Kyssäkaali ja lehtikaali sujahtavat rapeaan peltiruokaan täydellisesti
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minMelkein kuin pizza, muttei kuitenkaan! Kaaliröstipelti valmistuu näppärästi uunissa koko porukalle. Näyttävä peltiruoka viimeistellään jalapenoilla, vuohenjuustomoussella ja korianterilla.
GL
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.10.2021

Kaaliröstipelti tuo vaihtelua pizzaperjantaihin! Kyssäkaali ja lehtikaali sujahtavat rapeaan peltiruokaan täydellisesti
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 700 gkyssäkaalia
- 100 glehtikaalia
- 1punasipuli
- ½jalapenoa (tuoretta)
- ½ rku korianteria
- 200 gcheddarjuustoa
- 2munaa
- 1 dlkikhernejauhoja
- 1 tlsuolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tlkurkumaa
- 2 rkllimenmehua
Vuohenjuustomousse
- 150 granskankermaa
- 150 gpehmeää vuohenjuustoa
Tarjoiluun
- ½jalapenoa (tuoretta)
- ½ rku korianteria
Kaaliröstipelti valmistuu näin:
- Kuori ja raasta kyssäkaalit karkeaksi raasteeksi. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Halkaise puolikas jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno. Hienonna myös korianteri. Raasta juusto.
- Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää munat, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja rapeutta.
- Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto. Tarjoa rösti vuohenjuustomoussen, jalapenoviipaleiden ja korianterin kanssa.

Koko pino, kiitos! Rapeat mustakaalivohvelit viimeistellään pekonilla ja ranskankermalla
Maku

Kaalipaistos – mausteinen syysherkku, jota on mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
Maku

Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
Kotivinkki

Helppoa, juustoista ja hurjan hyvää! Rapeapintaiset pizzavohvelit ovat veikeä kesäherkku
Maku

Naanpizzat – kokoa perjantai-illan parhaat pikapizzat valmiista naanleivistä sekä höystä halloumilla, pestolla ja marinoidulla punasipulilla
Maku

6 parasta mättöruokaa vegeversiona – kerran kokeiltuasi teet näitä joka viikko!

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku