Kaaliröstipelti tuo vaihtelua pizzaperjantaihin! Kyssäkaali ja lehtikaali sujahtavat rapeaan peltiruokaan täydellisesti
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minMelkein kuin pizza, muttei kuitenkaan! Kaaliröstipelti valmistuu näppärästi uunissa koko porukalle. Näyttävä peltiruoka viimeistellään jalapenoilla, vuohenjuustomoussella ja korianterilla.
GL
KA
4.9
Kuvat
Julkaistu 7.10.2021

Kaaliröstipelti tuo vaihtelua pizzaperjantaihin! Kyssäkaali ja lehtikaali sujahtavat rapeaan peltiruokaan täydellisesti
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 700 gkyssäkaalia
- 100 glehtikaalia
- 1punasipuli
- ½jalapenoa (tuoretta)
- ½ rku korianteria
- 200 gcheddarjuustoa
- 2munaa
- 1 dlkikhernejauhoja
- 1 tlsuolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tlkurkumaa
- 2 rkllimenmehua
Vuohenjuustomousse
- 150 granskankermaa
- 150 gpehmeää vuohenjuustoa
Tarjoiluun
- ½jalapenoa (tuoretta)
- ½ rku korianteria
Kaaliröstipelti valmistuu näin:
- Kuori ja raasta kyssäkaalit karkeaksi raasteeksi. Poista lehtikaaleista kovat lehtiruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna punasipuli.
- Halkaise puolikas jalapeno, poista siemenet ja kanta ja hienonna jalapeno. Hienonna myös korianteri. Raasta juusto.
- Sekoita kaikki kasvikset kulhossa. Lisää munat, jauhot ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Paista 200-asteisessa uunissa kypsäksi, noin 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä ja rapeutta.
- Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto. Tarjoa rösti vuohenjuustomoussen, jalapenoviipaleiden ja korianterin kanssa.

Koko pino, kiitos! Rapeat mustakaalivohvelit viimeistellään pekonilla ja ranskankermalla
Maku

Kaalipaistos – mausteinen syysherkku, jota on mahdoton vastustaa!
Kotivinkki

Poronkäristyspizza – riistaruokaklassikko koki yllättävän muodonmuutoksen
Maku

Mikä ihmeen nduja? Italialainen peperoncino-chilillä maustettu salamimakkaralevite nostaa grillipizzasi ihan uudelle tasolle
Kotivinkki

Helppoa, juustoista ja hurjan hyvää! Rapeapintaiset pizzavohvelit ovat veikeä kesäherkku
Maku

Naanpizzat – kokoa perjantai-illan parhaat pikapizzat valmiista naanleivistä sekä höystä halloumilla, pestolla ja marinoidulla punasipulilla
Maku

6 parasta mättöruokaa vegeversiona – kerran kokeiltuasi teet näitä joka viikko!

Joko olet maistanut hatsapuria? Älä anna vaatimattoman ulkomuodon hämätä – georgialainen pannuleipä tihkuu juustoa ja makua
Maku