Kaalipiirakka – kullankeltaisen kannen alta paljastuu mehevä kaalitäyte
1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
40 minKaalipiirakka on kaikkien kaalin ystävien suosikkiherkku! Tämä suolapala on helppo leipoa, eikä raaka-aineiden listakaan huimaa päätä. Pohja valmistuu näppärästi valmistaikinasta ja täytteeseen riittävät kaalin lisäksi perusmausteet.
KA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.10.2014

Kaalipiirakka – kullankeltaisen kannen alta paljastuu mehevä kaalitäyte
Ainekset (8 annosta)
Kaalipiirakka
- 800 glehtitaikinaa (pakaste)
- 1 kgkeräkaalia
- 100 gvoita
- 2 rklsokeria
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 1 tlsuolaa
Kaalipiirakka valmistuu näin:
- Ruskista ja hauduta kaali kypsäksi voissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hieman. Lisää omenaviinietikka ja suola. Anna jäähtyä.
- Kaulitse taikinalevyt. Voitele vuoka ja asettele taikinalevy tiiviisti pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja tasoita se. Kostuta reunat kylmällä vedellä.
- Asettele päälle toinen taikinalevy kanneksi ja painele tiiviiksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Painele saumat kiinni ja tee päälle halutessasi koristeita yli jääneestä taikinasta.
- Voitele kananmunalla tai voilla. Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.33