Maku

Kaalipiirakka – kullankeltaisen kannen alta paljastuu mehevä kaalitäyte

1 h 10 min
KA
4.5
1

Kaalipiirakka on kaikkien kaalin ystävien suosikkiherkku! Tämä suolapala on helppo leipoa, eikä raaka-aineiden listakaan huimaa päätä. Pohja valmistuu näppärästi valmistaikinasta ja täytteeseen riittävät kaalin lisäksi perusmausteet.
Tulosta
Kuvat Perinneruokaa prkl

Ainekset (8 annosta)

Kaalipiirakka

  • 800 glehtitaikinaa (pakaste)
  • 1 kgkeräkaalia
  • 100 gvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Kaalipiirakka valmistuu näin:

  1. Ruskista ja hauduta kaali kypsäksi voissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hieman. Lisää omenaviinietikka ja suola. Anna jäähtyä.
  2. Kaulitse taikinalevyt. Voitele vuoka ja asettele taikinalevy tiiviisti pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja tasoita se. Kostuta reunat kylmällä vedellä.
  3. Asettele päälle toinen taikinalevy kanneksi ja painele tiiviiksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Painele saumat kiinni ja tee päälle halutessasi koristeita yli jääneestä taikinasta.
  4. Voitele kananmunalla tai voilla. Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
4.5