Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalipiirakka – kullankeltaisen kannen alta paljastuu mehevä kaalitäyte

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Kaalipiirakka on kaikkien kaalin ystävien suosikkiherkku! Tämä suolapala on helppo leipoa, eikä raaka-aineiden listakaan huimaa päätä. Pohja valmistuu näppärästi valmistaikinasta ja täytteeseen riittävät kaalin lisäksi perusmausteet.

8.10.2014
Reseptin ainekset
8 annosta
Kaalipiirakka
800 g
lehtitaikinaa (pakaste)
1 kg
keräkaalia
100 g
voita
2 rkl
sokeria
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa

Kaalipiirakka – ohje:

  1. Ruskista ja hauduta kaali kypsäksi voissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hieman. Lisää omenaviinietikka ja suola. Anna jäähtyä.
  2. Kaulitse taikinalevyt. Voitele vuoka ja asettele taikinalevy tiiviisti pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja tasoita se. Kostuta reunat kylmällä vedellä.
  3. Asettele päälle toinen taikinalevy kanneksi ja painele tiiviiksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Painele saumat kiinni ja tee päälle halutessasi koristeita yli jääneestä taikinasta.
  4. Voitele kananmunalla tai voilla. Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt