


Kaalipiirakka – kullankeltaisen kannen alta paljastuu mehevä kaalitäyte
1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min
Kaalipiirakka on kaikkien kaalin ystävien suosikkiherkku! Tämä suolapala on helppo leipoa, eikä raaka-aineiden listakaan huimaa päätä. Pohja valmistuu näppärästi valmistaikinasta ja täytteeseen riittävät kaalin lisäksi perusmausteet.
Reseptin ainekset
8 annosta
Kaalipiirakka
800 g
lehtitaikinaa (pakaste)
1 kg
keräkaalia
100 g
voita
2 rkl
sokeria
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
suolaa
Kaalipiirakka – ohje:
- Ruskista ja hauduta kaali kypsäksi voissa. Lisää sokeri ja anna karamellisoitua hieman. Lisää omenaviinietikka ja suola. Anna jäähtyä.
- Kaulitse taikinalevyt. Voitele vuoka ja asettele taikinalevy tiiviisti pohjalle ja reunoille. Lisää täyte ja tasoita se. Kostuta reunat kylmällä vedellä.
- Asettele päälle toinen taikinalevy kanneksi ja painele tiiviiksi. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Painele saumat kiinni ja tee päälle halutessasi koristeita yli jääneestä taikinasta.
- Voitele kananmunalla tai voilla. Paista kaalipiirakkaa 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat