Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalipaistos – mausteinen syysherkku, jota on mahdoton vastustaa!

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Syksyinen suosikkiaines kaali hautuu uunissa vastustamattomaksi garam masalalla maustetussa tomaattikastikkeessa. Kaalipaistos saa loppusilauksen tuoreesta tillistä ja paksusta raikkaasta jogurtista.

14.9.2021
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalipaistos
1 kg
keräkaalia
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
1 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
garam masala -mausteseosta
2 tl
siirappia
3 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
Viimeistely
tuoretta tilliä
turkkilaista jogurttia

Kaalipaistos – ohje:

  1. Leikkaa kaali lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät yhä kannassa kiinni.
  2. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista kaalit leikkuupinnoilta, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta lohkot suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kaada loput öljystä pannuun ja lisää valko­sipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää vesi ja fondi, kuumenna kiehuvaksi.
  4. Siirrä tomaattikastike uunivuokaan ja ­nosta ruskistetut kaalilohkot kastikkeeseen. Paista kaaleja 175 asteessa noin tunti.
  5. Viimeistele kaalipaistos tuoreella tillillä. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa ­sekä tuoretta leipää tai keitettyä riisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt