Kotivinkki

Kaalipaistos – mausteinen syysherkku, jota on mahdoton vastustaa!

1 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h
Syksyinen suosikkiaines kaali hautuu uunissa vastustamattomaksi garam masalalla maustetussa tomaattikastikkeessa. Kaalipaistos saa loppusilauksen tuoreesta tillistä ja paksusta raikkaasta jogurtista.
KA
MU
GL
5
0
Julkaistu: 14.9.2021


Ainekset (4 annosta)

Kaalipaistos

  • 1 kgkeräkaalia
  • 1 dloliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 3valkosipulinkynttä
  • 1 dltomaattipyreetä
  • 1 rklgaram masala -mausteseosta
  • 2 tlsiirappia
  • 3 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia

Viimeistely

  • tuoretta tilliä
  • turkkilaista jogurttia
Tulosta

Kaalipaistos valmistuu näin:

  1. Leikkaa kaali lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät yhä kannassa kiinni.
  2. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista kaalit leikkuupinnoilta, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta lohkot suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kaada loput öljystä pannuun ja lisää valko­sipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää vesi ja fondi, kuumenna kiehuvaksi.
  4. Siirrä tomaattikastike uunivuokaan ja ­nosta ruskistetut kaalilohkot kastikkeeseen. Paista kaaleja 175 asteessa noin tunti.
  5. Viimeistele kaalipaistos tuoreella tillillä. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa ­sekä tuoretta leipää tai keitettyä riisiä.
Kommentoi »