


Kaalipaistos – mausteinen syysherkku, jota on mahdoton vastustaa!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Syksyinen suosikkiaines kaali hautuu uunissa vastustamattomaksi garam masalalla maustetussa tomaattikastikkeessa. Kaalipaistos saa loppusilauksen tuoreesta tillistä ja paksusta raikkaasta jogurtista.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaalipaistos
1 kg
keräkaalia
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl
suolaa
3
valkosipulinkynttä
1 dl
tomaattipyreetä
1 rkl
garam masala -mausteseosta
2 tl
siirappia
3 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
Viimeistely
tuoretta tilliä
turkkilaista jogurttia
Kaalipaistos – ohje:
- Leikkaa kaali lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät yhä kannassa kiinni.
- Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista kaalit leikkuupinnoilta, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta lohkot suolalla. Siirrä sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kaada loput öljystä pannuun ja lisää valkosipulit. Kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Paista pari minuuttia. Lisää vesi ja fondi, kuumenna kiehuvaksi.
- Siirrä tomaattikastike uunivuokaan ja nosta ruskistetut kaalilohkot kastikkeeseen. Paista kaaleja 175 asteessa noin tunti.
- Viimeistele kaalipaistos tuoreella tillillä. Tarjoa lisäksi jogurttia tai ranskankermaa sekä tuoretta leipää tai keitettyä riisiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat