Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kaalikääryleet

1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min

Mehevät kaalikääryleet on rakastettu perinneruoka. Kutsu kaverit kylään ja pidä kaalikääryletalkoot, näitä kannattaa tehdä kerralla iso satsi.

Reseptin ainekset
15 kpl
2000 g
keräkaalia
Täyte
½ dl
täysjyväriisiä
500 g
sika-nautajauhelihaa
1
sipulia (silputtuna)
1
muna
1 dl
ruokakermaa ( rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
½ tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
Pinnalle
30 g
voita
2 rkl
siirappia

Kaalikääryleet – ohje:

  1. Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaalia noin 20 minuuttia. Annostele 2 tl suolaa vesilitraa kohti. Säästä keitinliemi.
  2. Keitä riisi kypsäksi. Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jauheliha, sipuli, muna, kerma ja mausteet.
  3. Nosta kaali kattilasta reikäkauhan avulla valumaan. Irrota lehdet kaalin kannasta. Hienonna sisuslehdet ja yhdistä silppu jauhelihamassaan.
  4. Jaa täyte lehdille ja kääri lehdet lehtiruodin alareunasta alkaen napakoiksi kääryleiksi.
  5. Nosta kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan. Vuole kaalikääryleiden pinnalle voilastuja ja valuta vielä siirappia.
  6. Kypsennä kaalikääryleitä 225 asteessa puolisen tuntia ja sitten 175 asteessa toiset puoli tuntia. Valele kaalikääryleitä välillä kaalin keitinliemellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt