


Kaalikääryleet
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mehevät kaalikääryleet on rakastettu perinneruoka. Kutsu kaverit kylään ja pidä kaalikääryletalkoot, näitä kannattaa tehdä kerralla iso satsi.
Reseptin ainekset
15 kpl
2000 g
keräkaalia
Täyte
½ dl
täysjyväriisiä
500 g
sika-nautajauhelihaa
1
sipulia (silputtuna)
1
muna
1 dl
ruokakermaa ( rasvaa 5 %, vähälaktoosinen)
½ tl
suolaa
½ tl
paprikajauhetta
Pinnalle
30 g
voita
2 rkl
siirappia
Kaalikääryleet – ohje:
- Koverra kaalista kanta pois ja keitä kaalia noin 20 minuuttia. Annostele 2 tl suolaa vesilitraa kohti. Säästä keitinliemi.
- Keitä riisi kypsäksi. Sekoita jäähtyneen riisin joukkoon jauheliha, sipuli, muna, kerma ja mausteet.
- Nosta kaali kattilasta reikäkauhan avulla valumaan. Irrota lehdet kaalin kannasta. Hienonna sisuslehdet ja yhdistä silppu jauhelihamassaan.
- Jaa täyte lehdille ja kääri lehdet lehtiruodin alareunasta alkaen napakoiksi kääryleiksi.
- Nosta kaalikääryleet voideltuun uunivuokaan. Vuole kaalikääryleiden pinnalle voilastuja ja valuta vielä siirappia.
- Kypsennä kaalikääryleitä 225 asteessa puolisen tuntia ja sitten 175 asteessa toiset puoli tuntia. Valele kaalikääryleitä välillä kaalin keitinliemellä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat