


Juustosarvet – suolainen klassikkoleivonnainen
Juustosarvet on helppo valmistaa, ja homma sujuu varmasti aloittelevaltakin kotikokilta. Nappaa resepti talteen ja ihastu herkulliseen klassikkoon!
Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, öljy ja kaurahiutaleet. Anna hiutaleiden turvota hetki. Lisää juustoraaste ja alusta joukkoon jauhot. Taikina saa olla melko löysää. Anna sen kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Kauli taikinasta 3 pyöreää levyä. Jaa jokainen 6:n sektoriin.
Sekoita juustoraaste ja muna. Annostele seosta lusikallinen taikinakolmioiden leveään päähän. Kääri kolmiot sarviksi ja kohota ne.
Voitele sarvet munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Koristele juustosarvet seesaminsiemenillä.
*Resepti: Penninvenyttäjän keittokirja. Marttaliitto 2006.