Kotivinkki

Pizza luikersi kiemuralle ja otti soodakylvyn! Hauskat juustopretzelit saavat suolaisen ystävän hykertelemään

1 h 25 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
55 min
Kun juustopretzelien taikinan maustaa yrteillä ja taikinan sisään ujuttaa mehevää juustoraastetta, saa haukatessa suuhunsa mehevän pizzamaisen makumaailman. Juusotpretzelit viimeistellään kuninkaallisesti parmesaaniraasteella ja voisulalla.
KA
MU
5
0
Julkaistu: 5.3.2021


Ainekset (12 kpl)

  • 3 dl vettä
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl pizzamaustetta
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • 3 dl mozzarellajuustoraastetta
  • 2 dl parmesaaniraastetta

Soodakylpy

  • 1 l vettä
  • 3 rkl ruokasoodaa

Pinnalle

  • sormisuolaa tai merisuolakiteitä

Lisäksi

  • 25 g voita sulatettuna
  • 1 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 rkl timjamia hienonnettuna
Tulosta

Juustopretzelit valmistuvat näin:

  1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja pizzamauste.
  2. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää pehmeä voi loppu­vaiheessa.
  3. Peitä kulho leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia.
  4. Jaa taikina 12 osaan. Muotoile paloista noin 40 cm:n pötköt. Painele ja kauli pötköt noin 6 cm:n levyiksi. Levitä juustoraasteita levyn keskelle. Rullaa levy ­takaisin pötköksi, niin että juusto jää pötkön sisään. Nipistä saumat kiinni. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
  5. Kiehauta vesi ja ruokasooda kattilassa. Nosta pretzelit yksi kerrallaan poreilevaan soodaveteen 20 sekunniksi ja nosta takaisin leivinpaperille. Ripottele suolaa pinnalle.
  6. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pretzelit ovat kauniin ruskeita.
  7. Voitele kypsät juustopretzelit voisulalla ja ripottele parmesaaniraastetta ja hienonnettua timjamia päälle.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »