Pizza luikersi kiemuralle ja otti soodakylvyn! Hauskat juustopretzelit saavat suolaisen ystävän hykertelemään
1 h 25 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
55 minKun juustopretzelien taikinan maustaa yrteillä ja taikinan sisään ujuttaa mehevää juustoraastetta, saa haukatessa suuhunsa mehevän pizzamaisen makumaailman. Juusotpretzelit viimeistellään kuninkaallisesti parmesaaniraasteella ja voisulalla.
KA
MU
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 5.3.2021

Pizza luikersi kiemuralle ja otti soodakylvyn! Hauskat juustopretzelit saavat suolaisen ystävän hykertelemään
Ainekset (12 kpl)
- 3 dl vettä
- 1 ps kuivahiivaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl pizzamaustetta
- 7½ dl vehnäjauhoja
- 100 g voita
Täyte
- 3 dl mozzarellajuustoraastetta
- 2 dl parmesaaniraastetta
Soodakylpy
- 1 l vettä
- 3 rkl ruokasoodaa
Pinnalle
- sormisuolaa tai merisuolakiteitä
Lisäksi
- 25 g voita sulatettuna
- 1 dl parmesaanijuustoraastetta
- 2 rkl timjamia hienonnettuna
Juustopretzelit valmistuvat näin:
- Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Lisää hiiva, sokeri, suola ja pizzamauste.
- Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan vaivaten, kunnes taikinasta tulee kimmoisaa. Lisää pehmeä voi loppuvaiheessa.
- Peitä kulho leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi noin 45 minuuttia.
- Jaa taikina 12 osaan. Muotoile paloista noin 40 cm:n pötköt. Painele ja kauli pötköt noin 6 cm:n levyiksi. Levitä juustoraasteita levyn keskelle. Rullaa levy takaisin pötköksi, niin että juusto jää pötkön sisään. Nipistä saumat kiinni. Kieputa pötköt rinkeleiksi ja anna kohota leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin 15 minuuttia.
- Kiehauta vesi ja ruokasooda kattilassa. Nosta pretzelit yksi kerrallaan poreilevaan soodaveteen 20 sekunniksi ja nosta takaisin leivinpaperille. Ripottele suolaa pinnalle.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes pretzelit ovat kauniin ruskeita.
- Voitele kypsät juustopretzelit voisulalla ja ripottele parmesaaniraastetta ja hienonnettua timjamia päälle.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
5