Juustolautanen – näin kokoat juhlavan napostelutarjottimen juustoista, hedelmistä ja kekseistä
1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h Juustolautanen sopii loistavasti juhlaviin illanistujaisiin pieneksi naposteltavaksi. Valitse rennolle juustotarjottimelle kolmesta viiteen suosikkijuustoasi sekä hedelmiä, hilloja ja leikkeileitä.
5
Kuvat
Julkaistu 16.12.2019

Juustolautanen – näin kokoat juhlavan napostelutarjottimen juustoista, hedelmistä ja kekseistä
Reseptin ainekset
- kolmea eri juustoa (esim. tryffeli-Punaheidi, Peltolan blue, Valion hienoin Keisarinna)
Lisäksi
- leikkeleitä (esim. härän kylmäsavupaistia)
- spelttikeksejä
- kuivattuja viikunoita
- kuivattuja pehmeitä aprikooseja
- tuoretta viikunaa tai päärynää
Juustolautanen kootaan näin:
- Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sinihomejuusto jo tunnin tai pari ennen tarjoamista.
- Kokoa juustot, leikkeleet, keksit ja hedelmät rennosti vadille.
Kuinka paljon juustoa tarvitaan?
Yhtä henkilöä kohden kannattaa varata juustoja illanistujaisiin 150–200 grammaa tai jälkiruoaksi 50–75 grammaa.

Herkullinen ja harkittu juustopöytä hurmaa pikkujouluvieraat – katso täältä kokoamisohjeet ja takuuvarmat yhdistelmät!

Suolaiset joulutortut – kokeile uudenlaisia täytteitä ja ihastu!
Maku

Omenahillo uunissa – paahteisen karamellisoitunut syysherkku valmistuu miltei itsestään
Kotivinkki

Juhlava sämpyläpelti – näyttävä tarjottava talven illanistujaisiin tai juhlien herkkupöytään
Kotivinkki

Viikunahillo – tuoreista viikunoista valmistuu täyteläinen lisuke juustoille
Kotivinkki

Alkupalat kylmäsavuporosta
Kotivinkki

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Feta-pinaattikolmiot
Maku