Juustolautanen – näin kokoat juhlavan napostelutarjottimen juustoista, hedelmistä ja kekseistä

1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
Juustolautanen sopii loistavasti juhlaviin illanistujaisiin pieneksi naposteltavaksi. Valitse rennolle juustotarjottimelle kolmesta viiteen suosikkijuustoasi sekä hedelmiä, hilloja ja leikkeileitä.
5
0
Julkaistu 16.12.2019


Reseptin ainekset

  • kolmea eri juustoa (esim. tryffeli-Punaheidi, Peltolan blue, Valion hienoin Keisarinna)

Lisäksi

  • leikkeleitä (esim. härän kylmäsavupaistia)
  • spelttikeksejä
  • kuivattuja viikunoita
  • kuivattuja pehmeitä aprikooseja
  • tuoretta viikunaa tai päärynää
Tulosta

Juustolautanen kootaan näin:

  1. Ota juustot hyvissä ajoin huoneenlämpöön, sinihomejuusto jo tunnin tai pari ennen tarjoamista.
  2. Kokoa juustot, leikkeleet, keksit ja hedelmät rennosti vadille.

Kuinka paljon juustoa tarvitaan?

Yhtä henkilöä kohden kannattaa varata juustoja illanistujaisiin 150–200 grammaa tai jälkiruoaksi 50–75 grammaa.

Kommentoi »