


Nam, mikä naposteltava! 
Juustokäpy – syötävän suloinen joulukoriste on helppo, näyttävä ja superherkullinen
 15 min
Juustokäpy on kuin pieni taideteos juhlapöydässä. Kauniin mantelikuoren alta paljastuu maukas juustolevite. Ohjeella tulee yksi isompi tai kaksi pienempää juustokäpyä. Kahden kävyn taktiikka toimii paremmin pitkässä pöydässä.
Reseptin ainekset
8 annosta
300 g
maustamatonta tuorejuustoa 
3 dl
vahvaa emmentalraastetta  (mustaleima)
1½ dl
grana padano -juustoraastetta 
1
valkosipulinkynsi 
½ tl
mustapippuria 
Lisäksi
noin 2 dl
kuorellisia manteleita 
3–4
rosmariininoksaa 
Juustokäpy – ohje:
- Sekoita tuorejuusto ja juustoraasteet. Hienonna valkosipulinkynsi. Mausta juustomassa valkosipulilla ja mustapippurilla.
 - Muotoile massasta yksi isompi tai kaksi pienempää kävyn muotoa jäljittelevää soikiota tarjoiluvadille.
 - Paina mantelit kevyesti massaan, vieri viereen kävyn suomuiksi. Viimeistele painamalla rosmariininoksia kävyn päähän havuiksi.
 
Vinkki!
Tarjoa juustokävyn kanssa esimerkiksi itse tehtyä rosmariini-merisuolanäkkäriä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
