Juustokakku lasissa

40 min
3.6
3

Juustokakku lasissa

Jos mielesi tekee palaa juustokakkua, mutta koko kakku on liikaa, ovat nämä juustokakut lasissa nappiratkaisu! Pikkuiset juustokakut saavat makua vadelmasta.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 2 kpldigestivekeksejä
  • 1 rklespressoa
  • 1/2 dlvadelmia
  • 50 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (vanilja)
  • 1/4 dlkuohukermaa
  • 1 tlsokeria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN30 min

Ota sivuun muutama kokonainen vadelma koristelua varten.

Hienonna keksit esimerkiksi muovipussissa tasaiseksi muruksi ja kumoa muruseos annoslasin pohjalle. Kostuta seos kahvilla.

Painele loput sulatetut vadelmat siivilän läpi kulhoon. Lisää vaniljanmakuinen tuorejuusto ja kerma kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Annostele vanilja-vadelmaseos lasiin murupohjan päälle, peitä lasi ja nosta viileään noin puoleksi tunniksi.

Koristele kokonaisilla marjoilla ja halutessasi esimerkiksi tomusokerilla ja suklaarouheella.

•Nuori pariskunta: Tuplaa annosmäärä.

•Pienten lasten perhe: Tee ohjeesta nelinkertainen annos. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon 2–3 liivatelehteä ja kokoa kakuksi irtopohjavuokaan. Korvaa halutessasi kahvi sulatetulla margariinilla ja vadelmat mansikoilla.

•Suurperhe teini-ikäisineen: Moninkertaista annos henkilöluvun mukaan. Toimi kuten pienten lasten perheen ohjeessa tai kokoa ainekset kerroksittain isoon kulhoon, josta jokainen voi ottaa haluamansa määrän jälkiruokaa.

•Vanhempi pariskunta: Tuplaa annosmäärä ja mausta tilkalla marjalikööriä tai kirkasta viinaa. Korvaa Digestive-keksit suklaamurukekseillä, tuorejuusto mascarponella ja aidolla vaniljalla.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä