4(29)
Juustokakku lasissa
40 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 30 min
Jos mielesi tekee palaa juustokakkua, mutta koko kakku on liikaa, ovat nämä juustokakut lasissa nappiratkaisu! Pikkuiset juustokakut saavat makua vadelmasta.
Julkaistu 1.11.2010
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
2 kpldigestivekeksejä
1 rklespressoa
1/2 dlvadelmia
50 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %) (vanilja)
1/4 dlkuohukermaa
1 tlsokeria

Ota sivuun muutama kokonainen vadelma koristelua varten.

Hienonna keksit esimerkiksi muovipussissa tasaiseksi muruksi ja kumoa muruseos annoslasin pohjalle. Kostuta seos kahvilla.

Painele loput sulatetut vadelmat siivilän läpi kulhoon. Lisää vaniljanmakuinen tuorejuusto ja kerma kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Annostele vanilja-vadelmaseos lasiin murupohjan päälle, peitä lasi ja nosta viileään noin puoleksi tunniksi.

Koristele kokonaisilla marjoilla ja halutessasi esimerkiksi tomusokerilla ja suklaarouheella.

•Nuori pariskunta: Tuplaa annosmäärä.

•Pienten lasten perhe: Tee ohjeesta nelinkertainen annos. Lisää tuorejuustoseoksen joukkoon 2–3 liivatelehteä ja kokoa kakuksi irtopohjavuokaan. Korvaa halutessasi kahvi sulatetulla margariinilla ja vadelmat mansikoilla.

•Suurperhe teini-ikäisineen: Moninkertaista annos henkilöluvun mukaan. Toimi kuten pienten lasten perheen ohjeessa tai kokoa ainekset kerroksittain isoon kulhoon, josta jokainen voi ottaa haluamansa määrän jälkiruokaa.

•Vanhempi pariskunta: Tuplaa annosmäärä ja mausta tilkalla marjalikööriä tai kirkasta viinaa. Korvaa Digestive-keksit suklaamurukekseillä, tuorejuusto mascarponella ja aidolla vaniljalla.

4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.