Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
25 minJuustoisen pastavuoan täytteenä on paistetuista sienistä ja munakoisosta tehtyä muhevaa kastiketta ja tietenkin paljon juustoa. Tämä herkku pelastaa kurjemmankin päivän!
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.9.2019

Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
Reseptin ainekset (4 annosta)
Juustoinen pastavuoka
- 1munakoiso
- 200 gsieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, osterivinokkaita)
- 3valkosipulinkynttä
- 3 rklöljyä
- 500 gtomaattimurskaa
- 1 dlvalkoviiniä
- 1 tlsuolaa
- 2 tlsokeria
- 1 rkubasilikaa
- 250 gpenne- tai gnocchipastaa
- 150 gjuustoraastetta
- 125 gbuffalomozzarellaa
Juustoinen pastavuoka valmistuu näin:
- Pese munakoiso ja leikkaa pieniksi kuutoiksi. Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää munakoisot. Paista pari minuuttia. Lisää sienet ja valkosipulit pannulle. Paista viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Mausta suolalla ja sokerilla. Kypsennä keskilämmöllä 10 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Kun kastike kypsyy, keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta kypsä pasta lävikössä.
- Levitä korkeareunaiseen uunivuokaan (noin 20 x 35 cm) vuorotellen kastiketta, keitettyä pastaa, juustoraastetta ja revittyä mozzarellaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja uunipastan pinta on kauniin ruskea.

Tomaatti-pastapata
Kotivinkki

Makaronilaatikko – arkiruokien ehdoton ykkönen
Maku

Punajuuripestopasta hellii makuhermojasi – reseptissä valloittavat parmesaani ja piparjuuri
Kotivinkki

Hummuspasta – kokkaa ja jäät kerralla koukkuun!
Maku

Palermon pasta
Maku

Parmesaani-tattipasta – makuelämys, joka vie ajatukset Italiaan
Maku

Sienipestopasta – suppilovahveroista surautettu pesto on rakkautta ensi haarukallisella
Maku

Kurpitsacarbonara
Maku