


Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Juustoisen pastavuoan täytteenä on paistetuista sienistä ja munakoisosta tehtyä muhevaa kastiketta ja tietenkin paljon juustoa. Tämä herkku pelastaa kurjemmankin päivän!
Reseptin ainekset
4 annosta
Juustoinen pastavuoka
1
munakoiso
200 g
sieniä (esim. herkkusieniä, siitakesieniä, osterivinokkaita)
3
valkosipulinkynttä
3 rkl
öljyä
500 g
tomaattimurskaa
1 dl
valkoviiniä
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
1 rku
basilikaa
250 g
penne- tai gnocchipastaa
150 g
juustoraastetta
125 g
buffalomozzarellaa
Juustoinen pastavuoka valmistuu näin:
- Pese munakoiso ja leikkaa pieniksi kuutoiksi. Puhdista sienet ja leikkaa viipaleiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää munakoisot. Paista pari minuuttia. Lisää sienet ja valkosipulit pannulle. Paista viitisen minuuttia. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Mausta suolalla ja sokerilla. Kypsennä keskilämmöllä 10 minuuttia. Hienonna basilika ja lisää kastikkeen joukkoon.
- Kun kastike kypsyy, keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaisen ajan. Valuta kypsä pasta lävikössä.
- Levitä korkeareunaiseen uunivuokaan (noin 20 x 35 cm) vuorotellen kastiketta, keitettyä pastaa, juustoraastetta ja revittyä mozzarellaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja uunipastan pinta on kauniin ruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat