


Maailman parhaat kasvispihvit? Paahteiset juuriselleripihvit tarjoillaan kirpeän kaprisvoin kera
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Juuriselleripihvit valmistuvat ihanan helposti: paahda mukula kokonaisena uunissa, leikkaa viipaleiksi ja paista pihveiksi. Jos jossain kisataan maailman parhaiden kasvispihvien tittelistä, ilmoitamme kaprisvoilla höystetyt juuriselleripihvit ehdolle!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
2 (á 500 g)
juuriselleriä
½ dl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Kaprismaustevoi
100 g
voita
2 rkl
pieniä kapriksia
2 tl
hunajaa
½ rkl
sitruunankuoriraastetta
3 rkl
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
ruohosipulia (tai 1 kevätsipuli hienonnettuna)
Juuriselleripihvit – ohje:
- Siisti juurisellerit ja pese juuresharjan avulla puhtaiksi. Pistele sellerit haarukalla ja sivele pintaan öljyä. Pane sellerit uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes ne pehmenevät.
- Valmista maustevoi sellerien paistuessa. Anna voin pehmetä hetki ja sekoita siihen mausteet. Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa.
- Ota sellerit uunista ja anna niiden jäähtyä vartin verran. Leikkaa ne reilun parin sentin viipaleiksi. Valele pihvit öljyllä ja paista pannulla molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Tarjoa selleripihvit maustevoin kanssa.
Vinkit
- Valitse pihveihin napakka ja kooltaan riittävän suuri juuriselleri.
- Voit loppukypsentää pihvit pannun sijaan uunissa grillivastuksen alla noin 7 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat