Maku

Juurisellerilaatikko

1 h 40 min
{
Aktiivinen40 min
Passiivinen1 h
Tuttujen joululaatikoiden rinnalle kokataan uusi tuttavuus. Pähkinät tuovat juurisellerin, omenan ja kookoksen maustamaan samettiseen laatikkoon makua ja puruvastusta.
GL
MA
MU
VE
0
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

  • 700 gjuuriselleriä (kuorittuna noin 500 g)
  • 2 kplomenaa (Granny Smith)
  • 2 1/2 dlkookoskermaa (esim. Blue Dragon)
  • 1/2 dlvettä
  • 1 dlpähkinärouhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlpiparkakkumaustetta

Päälle

  • 1/2 dlpähkinärouhetta
Tulosta

Ohjeesta valmistuu 4–6 annosta juurisellerilaatikkoa.

Kuori ja kuutioi juuriselleri ja omenat. Siirrä palat kattilaan.

Kaada päälle kookoskerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Hauduta kasviksia kannen alla 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Soseuta kasvikset ja kerma sauvasekoittimella samettiseksi.

Yhdistä selleri-omenasoseeseen pähkinärouhe. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Levitä sose öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1–1,5 l). Ripottele päälle pähkinärouhetta.

Kypsennä juurisellerilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes sen pinta saa kauniin värin.

MITÄ PIDIT?
0