Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Juuresgratiini

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Juuresgratiinissa maistuvat lanttu, palsternakka, maa-artisokka, peruna ja taleggio-juusto. Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.

14.10.2016
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Juuresgratiini
300 g
lanttua
300 g
palsternakkaa
200 g
maa-artisokkaa
700 g
perunoita
1
valkosipulinkynsi
3 dl
kuohukermaa
3 dl
maitoa
6
aurinkokuivattua tomaattia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
taleggiota (tai muuta voimakasta ja pehmeää juustoa)

Juuresgratiini – ohje:

  1. Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää juurekset ja perunat sekä valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Hienonna tomaatit ja kääntele ne inkiväärin kanssa kasvisten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos uunivuokaan. Raasta tai leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä juuresgratiinin pinnalle.
  5. Kypsennä juuresgratiinia 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt