Kotivinkki

Juuresgratiini

50 min
0
0

Juuresgratiini

Herkullisessa juuresgratiinissa maistuvat lanttu, palsternakka ja maa-artisokka.
Teksti Ylva Bergqvist
Kuvat Matilda Lindeblad
Tulosta
Mainos

Ainekset (6–8 annosta)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN35 min

1. Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää juurekset ja perunat sekä valkosipuli ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.

2. Silppua tomaatit ja kääntele ne inkiväärin kanssa kasvisten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada seos uunivuokaan. Raasta tai leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä juuresgratiinin pinnalle. Kypsennä juuresgratiinia 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä