Kotivinkki

Juuresgratiini

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Juuresgratiinissa maistuvat lanttu, palsternakka, maa-artisokka, peruna ja taleggio-juusto. Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.
MU
5
1
Julkaistu: 14.10.2016


Ainekset (6–8 annosta)

Juuresgratiini

  • 300 glanttua
  • 300 gpalsternakkaa
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 700 gperunoita
  • 1valkosipulinkynsi
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dlmaitoa
  • 6aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 150 gtaleggiota (tai muuta voimakasta ja pehmeää juustoa)
Tulosta

Juuresgratiini valmistuu näin:

  1. Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää juurekset ja perunat sekä valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Hienonna tomaatit ja kääntele ne inkiväärin kanssa kasvisten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos uunivuokaan. Raasta tai leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä juuresgratiinin pinnalle.
  5. Kypsennä juuresgratiinia 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
MITÄ PIDIT?
5
1 kommentti