


Juuresgratiini
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Juuresgratiinissa maistuvat lanttu, palsternakka, maa-artisokka, peruna ja taleggio-juusto. Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Juuresgratiini
300 g
lanttua
300 g
palsternakkaa
200 g
maa-artisokkaa
700 g
perunoita
1
valkosipulinkynsi
3 dl
kuohukermaa
3 dl
maitoa
6
aurinkokuivattua tomaattia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
taleggiota (tai muuta voimakasta ja pehmeää juustoa)
Juuresgratiini – ohje:
- Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää juurekset ja perunat sekä valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
- Hienonna tomaatit ja kääntele ne inkiväärin kanssa kasvisten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kaada seos uunivuokaan. Raasta tai leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä juuresgratiinin pinnalle.
- Kypsennä juuresgratiinia 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat