4(3)
Juuresgratiini
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Juuresgratiinissa maistuvat lanttu, palsternakka, maa-artisokka, peruna ja taleggio-juusto. Juuresgratiini sopii joko sellaisenaan tai lisäkkeeksi esimerkiksi lihan kanssa.
14.10.2016
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Juuresgratiini
300 glanttua
300 gpalsternakkaa
200 g maa-artisokkaa
700 gperunoita
1valkosipulinkynsi
3 dl kuohukermaa
3 dlmaitoa
6aurinkokuivattua tomaattia
1 tljauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
150 gtaleggiota (tai muuta voimakasta ja pehmeää juustoa)

Juuresgratiini valmistuu näin:

  1. Kuori juurekset ja perunat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
  2. Kaada kerma ja maito kattilaan, lisää juurekset ja perunat sekä valkosipuli. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  3. Hienonna tomaatit ja kääntele ne inkiväärin kanssa kasvisten sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kaada seos uunivuokaan. Raasta tai leikkaa juusto ohuiksi viipaleiksi ja levitä juuresgratiinin pinnalle.
  5. Kypsennä juuresgratiinia 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo