


Mehevät juuresblinit – kauden kauneimmat (ja herkullisimmat!) blinit rikastetaan juuressoseilla
6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min
Juurekset tekevät blineistä hieman kevyemmät mutta myös paksummat, ruokaisammat ja upean väriset. Nappaa juuresblinien resepti!
Reseptin ainekset
12 kpl
1 dl
kylmää maitoa
10 g
hiivaa
2 dl
kermaviiliä
1 tl
sokeria
1 ½ dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
300 g
juuressosetta (esim. porkkana, lanttu tai punajuuri)
3
keltuaista
1 tl
suolaa
2 rkl
voisulaa
3
valkuaista
Paistamiseen
3 rkl
voita
3 rkl
rypsiöljyä
Juuresblinit – ohje:
- Liuota hiiva kylmään maitoon. Lisää kermaviili, sokeri, tattarijauhot ja vehnäjauhot. Anna taikinan käydä huoneenlämmössä vähintään 6 tuntia tai yön yli jääkaapissa.
- Lisää taikinaan juuressose, keltuaiset, suola ja voisula.
- Vaahdota valkuaiset ja kääntele ne lopuksi taikinaan.
- Paista kuumalla blini- tai lettupannulla voi-rypsiöljyseoksessa paksuiksi ja kuohkeiksi blineiksi.
- Mehevät juuresblinit maistuvat smetanalla, suolakurkulla ja sipulilla höystettynä.
Vinkki!
Saat blineistä gluteenittomat, kun valmistat ne pelkistä tattarijauhoista. Maidottomat blinit syntyvät, kun korvaat voin maidottomalla margariinilla tai rypsiöljyllä, maidon kaurajuomalla ja kermaviilin kaura- tai soijapohjaisella jogurtilla, joka sopii myös lisukkeeksi smetanan sijaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat