Juhlava lohicarpaccio valmistuu nopeasti lämpimän sitrusmarinadin ansiosta

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Karamellisoitu punajuuri ja raikas sitruuna tekevät lohicarpacciosta juhlakauden herkun, johon mallasleipämuru ja versot tuovat mukavasti rapeutta ja ruokaisuutta. Viiniksi sopii loistavasti hapokas, aromaattinen ja kevyesti mineraalinen Les Dauphins Rosée, joka keventää hienosti kalan rasvaisuutta.
3.5
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Les Dauphins
Julkaistu: 2.12.2020

Ainekset (4 annosta alkuruokana)

Sitrusmarinoitu lohicarpaccio ja karamellisoitua punajuurta

  • 600 gtuoretta lohifileetä ( nahallista )
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna
  • 1½ rkl pieniä kapriksia
  • 1 tl sokeria
  • sormisuolaa
  • mustapippuria (myllystä)

Karamellisoitu punajuuri

  • 2 (200 g)punajuurta
  • 100 gsokeria
  • 300 g vettä

Tarjoiluun

  • 100 g ranskankermaa
  • mallasleipämurua
  • versoja tai minisalaatteja
Tulosta
  1. Aloita punajuurien käsittelyllä. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta. Kuori punajuuret ja viipaloi ohuiksi 1–2 mm kiekoiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
  2. Laita punajuuret kuumaan sokeriliemeen ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15–20 minuuttia. Siivilöi punajuuret liemestä ja levitä yksitellen uunipellille leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni 150 asteeseen, laita punajuurikiekot uuniin ja anna paahtua noin 20–30 minuuttia. Käännä kiekot kerran paahtamisen aikana.
  3. Sekoita sitrusmarinadin ainekset keskenään. Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi siivuiksi neljälle lautaselle tai yhdelle isolle vadille. Kuumenna sitrusmarinadi kiehuvaksi ja lusikoi lohen päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria myllystä.
  4. Viimeistele annos mallasleipämurulla, versoilla ja punajuurikiekoilla. Tarjoa ranskankerman kera.
Vinkki!
Voit leikata kalan myös tartarin tapaan pieneksi kuutioksi ja marinoida sitrusliemessä 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.

Viinivinkki

Tarjoa annoksen kanssa eleganttia ja raikasta Les Dauphins Roséeta.
MITÄ PIDIT?
3.5
Kommentoi »