


Mainos: Les Dauphins
Juhlava lohicarpaccio valmistuu nopeasti lämpimän sitrusmarinadin ansiosta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Karamellisoitu punajuuri ja raikas sitruuna tekevät lohicarpacciosta juhlakauden herkun, johon mallasleipämuru ja versot tuovat mukavasti rapeutta ja ruokaisuutta. Viiniksi sopii loistavasti hapokas, aromaattinen ja kevyesti mineraalinen Les Dauphins Rosée, joka keventää hienosti kalan rasvaisuutta.
Reseptin ainekset
4 annosta alkuruokana
Sitrusmarinoitu lohicarpaccio ja karamellisoitua punajuurta
600 g
tuoretta lohifileetä ( nahallista )
3 rkl
rypsiöljyä
3 rkl
sitruunamehua
1 tl
sitruunan kuorta raastettuna
1½ rkl
pieniä kapriksia
1 tl
sokeria
sormisuolaa
mustapippuria (myllystä)
Karamellisoitu punajuuri
2 (200 g)
punajuurta
100 g
sokeria
300 g
vettä
Tarjoiluun
100 g
ranskankermaa
mallasleipämurua
versoja tai minisalaatteja
- Aloita punajuurien käsittelyllä. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan, kiehauta. Kuori punajuuret ja viipaloi ohuiksi 1–2 mm kiekoiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
- Laita punajuuret kuumaan sokeriliemeen ja anna kiehua kevyesti poreillen noin 15–20 minuuttia. Siivilöi punajuuret liemestä ja levitä yksitellen uunipellille leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni 150 asteeseen, laita punajuurikiekot uuniin ja anna paahtua noin 20–30 minuuttia. Käännä kiekot kerran paahtamisen aikana.
- Sekoita sitrusmarinadin ainekset keskenään. Poista lohesta ruodot ja leikkaa filee mahdollisimman ohuiksi siivuiksi neljälle lautaselle tai yhdelle isolle vadille. Kuumenna sitrusmarinadi kiehuvaksi ja lusikoi lohen päälle. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria myllystä.
- Viimeistele annos mallasleipämurulla, versoilla ja punajuurikiekoilla. Tarjoa ranskankerman kera.
Vinkki!
Voit leikata kalan myös tartarin tapaan pieneksi kuutioksi ja marinoida sitrusliemessä 15–20 minuuttia ennen tarjoilua.
Viinivinkki
Tarjoa annoksen kanssa eleganttia ja raikasta Les Dauphins Roséeta.
Katso myös nämä
Uusimmat