


Juhlapöydän suolasienisalaatti – perinneherkku, joka kuuluu jouluun
4 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 30 min
Juhlapöydän suolasienisalaatti on tärkeä osa joulun herkkuateriaa. Ja mikä parasta: suolasienisalaatti on aivan mielettömän helppo tehdä!
Reseptin ainekset
6 annosta
Suolasienisalaatti
400 g
suolasieniä (haaparousku)
1 kpl
pieni punasipuli
2 rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
200 g
smetanaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Suolasienisalaatti valmistuu näin:
- Liota suolasieniä runsaassa vedessä noin neljä tunnin ajan. Vaihda vesi liottamisen aikana muutamaan kertaan.
- Hienonna sienet ja laita kulhoon. Lisää kulhoon myös hienonnettu tilli.
- Kuori punasipuli ja pilko pieniksi kuutioiksi, lisää kulhoona.
- Sekoita joukkoon smetana. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Peitä kelmulla ja anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosituimman sienisalaattimme resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat